Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

Gece yarısı ekspresi

Yıllar önce uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hapis yatan birinin, cezaevinden kaçtığını gazeteler yazdı. Bunda ne var, yurdumuzda bu tür olaylar sık yaşanır diyebilirsiniz. Ama bu hem yabancı uyruklu biri, hemde hem suçlu, hemde güçlü kısımından. Bir ülkeye giriş veya çıkışta uyuşturucu ile yakalan. Kanunlar seni mahkûm etsin. İyi koşullarda ceza çekiyorken, hapisten kaç. Anılarını yayınla. Olmayan olayları, yaşanmamış durumları bire bin, ne bini milyon katarak hemde.

Türkiye düşmanlarına bundan iyi fırsat mı olur. Hemen bir karalama kampanyası. Türk yargı sistemini, ceza ve infaz kurumlarını yerden yere vurmalar, neler neler. Anılar film senaryosuna dönüşür. Film çekilir, tam bir Türkiye ve Türk düşmanlığı duyguları ile yazılıp, çekilen film yurdumuzu hem psikolojik, hemde moral alanında epey hırpalar.Geçenlerde Hasan PULUR usta bu olayın kahramanı olan kişinin, günah çıkarıp vicdani rahatlama sağlamak için yurdumuza gelmek istemesini yazmış. Beklide gelmiştir.

Konuyu ilginç yapan bu kişinin hapishane kaçağı olduğundan aranıyor olmasıymış. Eğer böyle bir girişime cesaret edebilecekse ya bu adamın üstünden gerçekten gece yarısı ekspresi geçti, ya da bizim toplumsal hafızamızın zayıflığına güveniyor olmalı.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..