Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '11

 
Kategori
İnternet
 

Gel vatandaş gel, internete sansür paketleri burada

Gel vatandaş gel, internete sansür paketleri burada
 

Paketlerimin logosudur


Boy boy, renk renk, marka marka, cins cins…

Geeell, geeell, sansür paketleriniz burada, vatandaş pakete geell…

Herkese, her keseye uygun bir paket var bu tezgahta…sansür paketlerine geeeeell…

Paketime dokunma paketi:
Nereye istersem bakarım, hangi siteye istersem girerim, interneti yasaklayacak adam daha karnından doğmadı, “aaa hangi dünyada yaşıyoruz canlarım, bi kendinize gelin” paketidir. En özgürlükçü, en liboş, en bi küresel, en bi değişimci paket olup sloganları “sansürünü seveyim, yürü de ense traşını göreyim” ve de “kim takar internet sansürünü, yaşasın internet özgürlüğü” şeklinde dalga dalga yayılacak olan, şahsen çok bi içselleştirdiğim pakettir.

Dokunan yanıyor paketi : İnternetin çok bi sakıncalı sitelerine girdiğiniz zaman aniden şiddetli bir ceryana çarpıldığınız, anında elinizi klavyeden ya da maustan çekmediğiniz zaman parmaklarınızın allah korusun cayır cayır yanacağı, adeta cehennem ateşini anımsatan bir sıcaklığın bilgisayarınızın fanlarından yüzünüze doğru yayıldığını hissettiğiniz, bu durumda sizi kendinize getirmek maksadı ile mini bir klimanın bilgisayarın yan tarafına monte edildiği, ancak klimanın şifresinin mod mu medyan mı yoksa algoritma mı olduğu halen çözülememiş (deneme aşamasındayız, çok yakında ak şifre kara şifre belli olur), slogansız olarak el altından satışa sunulan biraz tehlikeli bi paket. Rektifiye Serçe gibi bir bilgisayarım olsun, ya da ya da doğan görünümlü şahin gibi tasarım harikası bir internetim olsun diyorsanız, “dokunan yanıyor” paketi tam sizin için…ancak sonradan cızıtmak yok, zira bir üst pakete geçmeniz “yassahhhh” canlarım.

Benim çocuğum benim gencim işini bilir paketi: Sevgili çocuklar, en bi ciks gençler, bu paket sizin için özel tasarım, butik style bir internet. Oyun sitesine mi girdiniz, aniden yaramaz bir siteyemi yönlendiriliyorsunuz, ya da en ağıza alınmaz küfürlerin yer aldığı bir sosyal medya şeysi ile mi karşılaştınız, hemen yandaki megafondan “annneeee, babaaaa” diye seslendiğinizde “yavrucuğum kırkbinkere dedim sana, şu internete benden izin almadan girme” diye bir yanıt alacağınız, yeni yeni oluşmakta olan kişiliğinizi internet ile anne-baba arasına sıkştırmak zorunda kalacağınız bir paketi bu. Ama ebeveynleriniz de haklılar cancağızlarım, zaman kötü, korkuyorlar napsınlar. Dışarıda da bi çok kötülük kol geziyor amma vekalin bu internette bir takım virüs kılıklılar cirit atıyorlar ki çok tehlikeliler çookk . Gerçi siz, ana babanızdan kat be kat ilerdesiniz bu internet konusunda, nerden nereye girilir, karşınıza ne çıkabilir, valla herkesten iyi biliyorsunuz. ha bu arada, şifre yatağın altında saklı..hehehe.

Püskevit paket: Bu paketin adı her ne kadar bisküvit olsa da halk arasında “püskevit” olarak da söyleniyormuş, biraz siyasi biraz milli biraz ulusal, muhafazakar katkılı, sosyal demokrasiyi de ucundan bucağından eklemiş, püskevit çorbası gibi bir paket. Püskevitin de çorbası mı olurmuş demeyin, olur olur…bu memlekette nelerden ne çorbalar yapıldı, bi püskevit eksikti ondan da olur. Yalnız bu paketi aldığınızda her an karşınıza “ben bilmem kim, ben yaparım” diye işkembei kübradan desteksiz atan, “one minute” diye her canı sıkıldığında sizin önünüze geçip durdurmaya çalışan, ya da “nerde benim püskevitim” diye bağırmaktan sesi kısılmış bir zatı muhterem ile karşılaşabilirsiniz. Aslında eğlenceli bi paket, aynı zamanda akıllara ziyan da bir paket. Deliye çıkarsınız alim allah… Kararı, ölçüsü yok bu çorba paketin, bu nedenle şifre de dayanmıyor. Medyamız “anahtaru bendedur” diye eğleniyor, valla çok şüpheleniyorum ben, en son şifre medyanın elinde galiba. Hadi şifreyi buldunuz diyelim, veryansın ettiniz, yazdınız, yorumladınız… sansür tokmağını yersiniz kafanıza, bak demedi demeyin.

Benden şimdilik bu kadar…yeni paketlerle her an karşınıza çıkabilirim.

Sansür paketleri..versiyon versiyon…indirbindir.kom



Bi Not: Yazar Yurtsan Atakan, Akşam Gazetesi'ndeki köşesinde; 10 yıldır İnternete uygulanan sansür niteliğindeki uygulamaları sıralayarak, medyanın bu konudaki sessizliğine tepki göstermiş ve BTK’na yeni "sansür paketleri" önerilerinde bulunmuş.
İnternet'e sansür paketi önerileri

Ben de paketlere katkıda bulunayım istemiştim, valla başka bir niyetim yoktu…satış matış da yapmıyorum. Neme lazım, alır götürürler felan…


Bağlantıdaki formu doldurmadan internet sansür paketlerine üye olamazsınız...(kaynak - penguen)

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..