Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '20

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Gelecek için Bugünle Savaşma!

 

Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar; ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.

                     Tolstoy

 

   Hiç, bir hiçliğin ortasına düşmüş ve yıllardır orada yaşıyormuş gibi hissettiğin oldu mu? Sürekli bir çaba sarf ediyor fakat boşa kürek çekiyormuş gibi. Sürekli bir şeyleri erteliyor ve her şey çok güzel olacak gibi sözler söylüyor ya da bunda da bir hayır vardır diye düşünüyorsan işte hiçliğin tam ortasındasın, hoş geldin. Arafta kalmak hiç bu kadar kolay ya da çekilmez olmamıştı. Sürekli savrulup giderken, yıllar geçecek ve sen hala aynı yerde olacaksın. İnsanlar değişecek, mevsimler geçecek, yaşlanacaksın ama sen içinde hala olduğun yerde, hiçliğin içinde kalacaksın.

   Şu anda kendine acıyorsun, hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorsun. Ama sana senden başka yardım eden olmayacak. Bildiğim bir şey var ki sen bir adım atmadan hiç kimse senin eline hayallerini vermeyecek. Sürekli kendini avutup durduğunda ise etrafına saçtığın sinir ve stres dışında da sana bir şey kalmayacak. Kısacası, kendine zarar vereceksin. Ya tüm cesaretinle herkesi her şeyi arkana alıp yoluna gideceksin ya da cesaretin yoksa hayatına şükrederek, Arafta kalmaya devam edeceksin.

   Ama Arafta kalırsan, işte o his seni tüketecek. Gerçekten yeteneğin var mı yoksa sen mi abartıyorsun diye diye ve kendinden şüphe ede ede yok oluşunu izleyeceksin. Önüne çıkanlara ve bağlı olduklarına kızıp duracaksın. Senin olmak istediğin yerde olanlara ise hiç çaba sarf etmeden orada oldukları için kızıp; hayatı kendine zindan edeceksin. Yaşın ilerleyecek, yaşam değişecek fakat sen aynı yerde aynı şeyleri yaparak hayatı kendine zindan edeceksin.

   Tam evet bir yola girdim diyeceksin fakat bu sefer de sonunu bile beklemeden tekrar kabuğuna çekilip, ben ne için kimler için bu durumdayım diye kendini suçlayacaksın.

Peki, ne olacak?

Sürekli bir karşılaştırma ve bir olumsuzlukla mı devam edeceksin?

Ya cesaretini topla ya da gerçeklerinle yüzleş! Ama bir adım at...

Boş umutlarla değil; gerçeklerinle yüzleş ve kararını ver!

 

Gitmekten korkma!

 

 
Toplam blog
: 57
: 280
Kayıt tarihi
: 18.07.15
 
 

1992 yılı İstanbul doğumlu. İlkokulu İstanbul'da okudu, ortaokulu ve liseyi Edirne'de bitirdi. Kara..