Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Gelibolu Yarımadasındaki Şehitliğinde bulunduğu Milli Park paralı oluyormuş!

Gelibolu Yarımadasındaki Şehitliğinde bulunduğu Milli Park paralı oluyormuş!
 

Haberlere şöyle bir bakayım dedim sabah sabah. Bazen ilginç haberlere rastlarım. Ama bugün Hürriyet gazetesinde çıkan bir habere bakınca önce inanamadım, kendi kendime "yok artık daha neler" dedim! Haber aynen şöyleydi:

Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri gezmek, ihaleyle bir şirkete devredilecek ve paralı olacak.

Şirket, gezdirme işlemi için 89 araç kullanacak, 89 şoför ve 5 bilet kesme ve temizlik işçisi çalıştıracak. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi, "Şehit kanıyla sulanmış topraklar rant kapısı olamaz" diye tepki gösterdi.

ÇANAKKALE Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret ücretli oluyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün, ’Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda ziyaretçi taşıma ve alan hizmet bedeli ücret tahsilatı gelir getirici hizmet alımı’ adı altında, yarın Ankara’da bir ihale yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. İhaleyi kazanacak şirketin, milli parkta rehberli gezi araçları çalıştıracağı, parkı gezmeye gelenlerin ücret ödeyerek bu araçlarla gezecekleri belirtildi. İhale şartnamesine göre, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Alanı’nda ziyaretçi taşıma işinde 44 kişilik 20 otobüs, 26 kişilik 40 midibüs, 14 kişilik 25 minibüs, 9 kişilik engeli taşıyabilir 2 araç ve 9 kişilik 2 VIP özel aracı olmak üzere toplam 89 araç hizmet verecek. Araçları kullanmak için 89 şoför ile 5 bilet kesme ve temizlik işçisi istihdam edilecek.

Şehitler üzerinden rant

Şehitlikleri ve savaş alanlarını ziyarete gelenler kendi otobüslerinden inip, belli bir ücret karşılığı özel şirket tarafından işletilecek araçlara bindirilip, yanlarına bir de ücret karşılığı rehber verilerek gezi yapacak. Şehitlik gezisinde kişi başı ücretin ne kadar olacağının ise ihale sonrasında yapılacak maliyet hesaplamasının ardından belli olacağı bildirildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Necdet Erdinç, böyle bir uygulamayı doğru bulmadıklarını belirterek şunları söyledi: "Ziyaretçi taşıma işi, şehitler üzerinden rant sağlama girişiminin son noktasıdır. Ata ziyareti paralı olur mu? Bu insanlar orada niçin şehit oldular. Türk milletinin bu topraklarda özgürce dolaşabilmeleri için canlarını vermediler mi? Şehit kanıyla sulanmış topraklar rant kapısı olamaz. Bu para rant sahiplerinin boğazından geçmez."

Müdür: Tercihli olacak

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Müdürü Mahmut Ustamazman, şehitlikteki taşıma işinin ileri sürüldüğü gibi zorunlu olmayacağını savunarak, soruları şöyle yanıtladı: "Hizmet alımı karşılığında ziyaretçi taşıma işini milli park olarak biz kontrol edeceğiz. İhaleyi kazanan şirket bizim emrimiz doğrultusunda hareket edecek. Uygulamaya göre gelen ziyaretçilerden isteyenler bölgeyi yine kendi aracıyla gezebilecek, dileyen ise şirketin araçlarını tercih edebilecek. Bu konu ziyaretçilerin tercihine bırakılacak."

Önce haberi bir kaç kere sakin kafayla okuyayım dedim "belki ben yanlış anlıyorum, ne de olsa sabah sabah okuyorum" falan diye düşündüm, ama haberi bir kaç kere okuyunca hem gerçek olduğunu gördüm hem de sinirlendim. Nasıl sinirlenmeyeyim ki, dedelerimizin, büyüklerimizin ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KAZANMAK için kanlarını akıttığı bu kutsal topraklara artık parayla girebileceğiz! Güya bu vatan özgür olsun diye sadece Gelibolu’da 200 binden fazla şehit verdik ama şehitliğimizi bile özgürce gezemeyecek, orada gezip şehit olan büyüklerimize saygımızı sunmak için para vermek zorunda kalacağız!Acaba dünyanın hangi ülkesinde böyle bir uygulama var? ABD Pearl Harbor limanını özelleştirip para karşılığı gezdirdi mi? Veya Japonya, Hiroşima ve Nagazaki kentleri için benzer uygulama yaptı mı? Dünyada TEK olmalı sanırım bu uygulama! Sanırım birileri nereden para kazanacağını şaşırmış "acaba şuradan da üç-beş kuruş kazanabilir miyim" diye düşünmüş ve bu yolu bulmuş olmalı! Bence en iyisi aldığımız nefesi de ücretli yapsınlar! Havametre taksınlar hepimize, ciğerlerimize çektiğimiz havadan metreküp başına ücret alsınlar daha iyi, o sayede belki ekonomi rahatlar!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları düşmana "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" dedirtmeyi başarmış ve Türk’ün gücünü tüm dünyaya göstermişti. Oysa şimdi her Türk insanının gurur duyduğu bu her santimetresi şehit kanıyla sulanmış toprakların ihaleyle özelleştirilip rant kapısı yapılması beni hem üzüyor, hem kızdırıyor. Bence bu konuda her Türk insanına gerekli tepkiyi göstermek düşüyor ve bende tepkimi bu satırları yazarak gösteriyorum.

94 yıl önce dedelerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu toprakları işgal etmeye, geçmeye çalışan düşmanlara ÇANAKKALE GEÇİLMEZ demişti ve bende sırf rant uğruna buraları ihaleyle başkalarına vermeye çalışanlara ÇANAKKALE SATILMAZ diye sesleniyorum! Umarım bu yaptıkları hatanın farkına varırlar da yanlıştan zamanında dönerler...

 
Toplam blog
: 2
: 607
Kayıt tarihi
: 24.11.06
 
 

1977 İzmir doğumluyum. İlkokulu Uzun Hasan İlköğretim, Ortaokul ve Lise eğitimimi İzmir Özel Fatih L..