Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '13

 
Kategori
Balıkçılık
 

Gemilerdeki kumanda kolları

Gemilerdeki kumanda kolları
 

harika bir dizay şeklinde yapılmş vede çok rahat kullanımı olan kol..


Gemilerde, teknelerde, yatlarda kullanılan makine kumanda kolları kullanım amacına yönelik olarak değişik tiplerde üretilmektedirler.
Yatlarda,ufak teknelerde kullanılan tekli veya çift kollu topuzlu kumanda kolları çoğunlukla paslanmaz malzemeden yapılmaktadırlar.
Ayrıca iki kollu olup ağır hizmetler için üretilen kumanda kolları da bulunmaktadır. Bunlar çoğunlukla balıkçı gemilerinde vede büyük şilep ve tankerlerde de kullanılmaktadırlar.Üretim malzemesi çoğunlukla paslanmaz olup ortama göre plastik kaplamalı , bilhassa yatlar için imal edilen kollarda mevcuttur.
Bu kollara bağlı olarak kullanılan ve diğer ucu da makinenin gaz koluna bağlı olarak kullanılan çelikten yapılmış spiral teller bulunmaktadır. Bu tellerin üzerileri plastik ile kapatılmış olup özel dizayn ile üretilen kumanda kablolarıdır. Ağır hizmet için kullanılan çift kolların fiyatı ortalama olarak 500- 2000.-TL civarındadır. Tek kollu olanlar ise 400-800.-TL arasındadır.
Ayrıca büyük gemilerin burun kısmında bulunan makineler içinde tek kollu topuzlu baş pervane kumanda kolları da vardır.Bunların da fiyatları ortalama olarak, 600-800.-TL arasındadır.
Kumanda kablolarının fiyatı ise;uzunluklarına göre değişmektedir.Örneğin 4 metre olanın fiyatı:160.-TL ve 50 metre olanın fiyatı;1000.-TL'dir.
kaynak:nurideniz

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..