Güzel Türkiye'mizin, Karadeniz bölgesine, bilhassa doğu Karadeniz bölgesine özgü, genellikle kıyılarda yük (kum, odun, yolcu) taşımakta kullanılan, çift veya tek yelkenli ya da motorlu küçük teknes..
Tüm denizlerimizde (Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz) yaşayan bazende acı su dediğimiz suların akıntı yerlerinde bulunan ve hayatlarını buralarda idame ettiren bir dip balığıdır. Uzunlukl..
2 kilogram Hamsi balığını balıkçınızda tatlı su ile iyice temizlettiriniz. Bir çorba kaşığı kırmızı pul biberi ile 1 baş sarımsağı 2 su bardağı sıvı yağ içerisinde iyice karıştırınız. ..
Balıklara havadan el ve kol yardımı ile atılan, daire şeklindeki el örmesi olan, 4-5 kilogram ağırlığında, 4 metre çapında 14-15 metrekare gelebilecek şeklinde örülerek üretilen bir balık avlama ağ..
Harika bir vücuda sahip olan bu füze şeklindeki balığın eti harikadır..... 600-900 kilogram ağırlığında ve 2 - 6 metre uzunluğunda olan, bir at kadar hızlı gidebilen ve çok önemli bir özelliği ol..
Uzatma ağları ile palamut avlamak için , aşağıdaki hususların yerine getirilmesi şarttır. Aksi halde kıyıya deniz suyu ile yıkanmış olarak geri dönersiniz. Önce aglarımızın tamirleri yapılm..
Formülü: CH4 Bir petrol türevi olan ve yer kabuğunda mevcut fosil oluşumundan çıkan yanıcı bir gazdır. Yakıcı bir gaz değildir. Yakıt olarak ham petrolden sonra tüketim ve üretim açısından 2...
Dıştan takma bir motorunuz varsa eğer, yola çıkmadan önce yapacağınız birkaç basit kontrolleri aşağıda bilgilerinize sunuyorum. 1- Motorunuz 4 zamanlı bir motor ise karter yağ seviyesini mutla..
Levrek avlamak için en çok kullanılan yöntemlerden birisi rapala = (Sahte yem) yöntemidir. Rapala canlı balık görünümünde sahte bir balık şeklidir. Rapalalar tıpkı canlı balıklar biçiminde olup ..
Lüferin en sevdiği yem istavrit ya da zarganadır. İstavrit Fileto olarak kullanılır. Bunun için istavritin kafası ve kuyruğu kesilerek kılçıkları alınır. Yanlamasına ikiye kesilerek kemiksiz olan f..
1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..