Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Genç kalmamızı sağlayan yiyecekler...

Genç kalmamızı sağlayan yiyecekler...
 

Bu günlerde tüm dünya ekonomik kriz ile boğuşurken, bir yandan da bilim adamları, insan ömrünü uzatma, daha sağlıklı yaşama, daha genç görünüm gibi konulara kafa yoruyorlar ve ulaştıkları en küçük faydalı bilgileri insanlıkla paylaşıyorlar.

İşte bu araştırmalardan ortaya çıkan ve insanın yaşlanmasını geciktiren, daha genç görünmesini sağlayan ve her tarafta rahatlıkla, hem ucuz, hem de bol miktarda bulunabilecek gıda maddeleri.

Bu süper yiyecekler olarak adlandırılan 14 temel besin ürünü beslenme uzmanları tarafından yaşlılığa derman olarak gösteriliyor. Bu yiyeceklerin haftada en az 4 kez tüketilmesi öneriliyor.

İşte 14 süper yiyecek ve faydaları;

Brokoli: Yaşlanmayı geciktiren bitkilerin başında geliyormuş. Toksinlerin oluşumunu engelliyormuş. Vücuttaki hücrelerin zarar görmesini yavaşlatıyormuş. Kansere karşı da koruyucuymuş!

Portakal: Dinamizmin kaynağıymış! Damar tıkanıklığını önlüyormuş. Vücuttaki direnci arttırıyormuş.

Yulaf: Lif deposuymuş... Kolesterol düşürücü özelliği bulunuyormuş. Sindirimi hızlandırdığı için de diyet reçetelerinde tercih ediliyormuş.

Domates: Kanser önleyici antioksidan ihtiva ediyormuş. Kadınlarda göğüs ve yumurtalık kanseri riskini azaltıyormuş. Kalp krizi riskini de düşüren özelliği bulunuyormuş.

Somon balığı: Bir porsiyon somon balığı 19 gram protein ve bolca Omega-3 içeriyormuş. Omega-3 kalp krizi riskini azaltarak kan basıncını kontrol altına alıyormuş.

Bezelye: Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir besinmiş. Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendiriyormuş. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım ediyormuş. Kansızlığa iyi geliyormuş. Kan Kanserine karşı koruyucuymuş. Karaciğerin çalışmasını düzene sokuyormuş.

Ceviz: Yüksek kolesterolü düşüren ceviz, damar tıkanıklıklarını ve şeker hastalığı tedavisine yardımcı oluyormuş. İçerdiği demir sayesinde kansızlığa iyi geliyormuş.

Böğürtlen: Yaşlılıktan kaynaklanan hafıza kayıplarını önlüyormuş. İshal ve ağır yarası ile ayak yorgunluğuna birebirmiş. Ayrıca güzellik kaynağı olarak tanımlanıyormuş.

Yoğurt: Zengin besin değeri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş. Bu özelliği nedeniyle vücudu kanserden koruyormuş. Vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurtmuş. Tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösteriyormuş. Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini koruyormuş.

Bal kabağı: Bir küçük tabak balkabağı, günlük beta-karoten ihtiyacının %25'ini, C vitamini ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor ve iyi miktarda potasyum içeriyormuş. Ayrıca iyi bir lif kaynağıymış. Beta-karoten, birçok kanser çeşidini önlemeye yardımcı olabiliyormuş.

Soya fasulyesi: 453 gramlık soya ununda 31 yumurtanın, 6 büyük şişe sütün veya 900 gramlık kemiksiz etin ihtiva ettiği kadar protein bulunduğu belirlenmiş. İnsan Vücutu için birebir...

Hindi: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılıyormuş. Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı oluyormuş.

Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içeriyormuş. Sağlıklı gözler için gerekliymiş. Katarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içeryormuş..

Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olurmuşuz. Uzmanlar özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriliyorlar.

Herkese afiyet olsun…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..