Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Geniş Kadro Avantajı Galibiyeti Getirdi

Fenerbahçe- Kasımpaşa maçı öncesinde iki teknik direktörü de eksik futbolcuları düşündürüyordu. Sonuçta kadro genişliği ve kalitesi Kasımpaşa’ya göre çok daha iyi olan Fenerbahçe maçı kazanmayı bildi.

Bence Fenerbahçe’nin en önemli eksiği Mehmet Topal’dı. Souza benim açımdan bir eksiklik sayılmıyor. Takip eden okurlarım bilirler, ben zaten Mehmet Topal ile Souza’nın birlikte oynatılmalarını her zaman eleştirdim. Çünkü ikisi de benzer özellikte futbolcular. Üstelik onların önüne Ozan Tufan’ı koyan Pereira, bu futbolcunun da verimini düşürüyordu.

Bu anlamda Souza’nın eksikliği aslında Ozan Tufan için bir şans oldu. Çünkü orijinal yerinde oynama şansı buldu ve kelimenin tam anlamıyla bütün maharetini gösterdi. Umarım herkes gibi Vitor Pereira da bunu görmüştür ve bundan sonraki maçlarda Ozan Tufan’ı yine forvet arkasında oynatma ısrarını sürdürmez.

Aynı şekilde orijinal yerinde olan Diego da muhteşem oynadı ve bu futbolunu güzel bir golle de süsledi. Futbolda bazen oyuncuları farklı mevkilerde oynatmak zorunda kalabilirsiniz. Üstelik her ne kadar bu sezon formsuz olsa da Caner Erkin örneğinde olduğu gibi bu maya bazen tutabilir de. Ama olmuyorsa da fazla zorlamaya gerek yok. Vitor Pereira’nın bundan sonraki maçlarda Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Diego’yu birlikte oynatması kanımca en doğru tercih olacaktır.

Kasımpaşa maçında kadrodaki en büyük sürpriz Mehmet Topal’ın yerine Kadlec’in oynatılmasıydı. Pereira böylece yine savunma güvenliğini ön planda tuttuğunu gösterdi. Ozan ile Diego’nun başarılı futbolları Kadlec’in işini kolaylaştırdı ve Kadlec o nedenle bu mevkide sırıtmadı.

Rakibine önde basan Fenerbahçe, ilk yarıda oyunun tek hakimiydi. İlk yarıda oynan tempolu futbolun verdiği yorgunluk, ilk yarıyı 2-0 önde bitirmek ve rakibin on kişi kalması Fenerbahçe’nin ikinci yarıdaki rehavetinin nedenleri olabilirler. Ancak büyük ihtimalle Lokomotif Moskova maçını düşünen Pereira’nın da oyuncularına bu yönde telkini olduğunu düşünüyorum.

İşte bu nedenlerle sarı- lacivertliler ikinci yarıda oyunu tamamen rölantiye aldılar ve farkı arttırmayı düşünmediler. Böyle olunca on kişi oynayan Kasımpaşa, ikinci yarıda daha etkili oldu. Rehavetin boyutları artıp da Malki’nin net gollük topunu kaleci Volkan çıkarınca Pereira da uyandı ve 72.dakikada üç değişiklik birden yaptı.

Ancak bu da çok yanlış bir hareketti. Bir değişiklik hakkını son anlara bırakmalıydı. Eğer bir futbolcu sakatlanıp on kişi kalınsa ve üzerine bir de gol yenilseydi takım tamamen panik havasına girebilir hatta skor üstünlüğü bile riske girerdi.

Ancak Alper’in muhteşem golü sarı- lacivertlileri iyice rahatlattı. Fakat yine de eksik Kasımpaşa’nın bir gol bulmasına engel olamadılar. Çünkü yorulan Gökhan Gönül’ü Şener’le değiştirme şansı kalmamıştı.

Goldeki hatasına rağmen Gökhan Gönül sahanın en iyi futbolcularından biriydi. Aynı şekilde Diego ve Ozan Tufan resmen resital sergilediler. Volkan Şen hareketli ama gol vuruşlarında yine başarısızdı. Nani, bence vasatı aşamadı.

Sezon başından beri ligin en iyi kadrosunun Fenerbahçe’de olduğunu ısrarla belirtiyorum. Kasımpaşa maçı ne kadar haklı olduğumu açıkça gösterdi. Sahadaki Fenerbahçe’de eksik oyuncu olduğu belli bile değildi.

Ancak yine ısrarla iddia ediyorum ki, Vitor Pereira bu kadroyu doğru ve verimli kullanamıyor. Yoksa Fenerbahçe maç fazlasını dikkate almamıza gerek kalmadan çok daha fazla puan farklıyla lider olabilirdi.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..