Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '20

 
Kategori
Değerleme
 

GERÇEK BAŞARININ TEMELİ

ISRARIN YIKAMAYACAĞI DUVAR YOKTUR.

Sevgili dostlar,

Yaş ve başarılı bir hayata başlamak konusundaki düşünceler tamamen kişinin algısına bağlıdır.

Kişinin başarı algısı olumluysa her durum,konum ve yaşta başarıyı arar.

Kişinin başarı algısı olumsuzsa her durum,konum ve yaşı kendisine bahane ederek harekete geçmez.

Yani sürekli "artık bizden geçti" cümlesini kuran veya "bu ülkede bir şey olunmaz" laflarını eden birisinden başarılı eylemler görmeniz pek mümkün değildir.



Tüm başarılı insanların en temel özelliği bazen inat hatta saplantıya kaçabilecek kadar ısrarcı olmalarıdır. Bunlar en basit işlerinde bile müthiş ısrarcılık gösterebilirler. Zaten genel olarak insanların küçük meselelere olan tutumlarından büyük meselelere olan bakışlarını anlayabilirsiniz.

Israrcı ve azimli olmayan ve karşısına çıkan ilk sıkıntıda teslim bayrağını dalgalandıran insanların başarılı olmaları pek kolay değildir. “Tuttuğun her neyse öyle kibarca bir ucundan tutmayacaksın ve gerekirse o tuttuğunu koparacaksın” felsefesi doğru bir felsefedir. 

1) Cesaret olmadan hiçbir yetenek ve bilginin değeri yoktur. Bir bilgi veya değer ancak eyleme dökülürse işe yarar, dünyanın en büyük fikirlerine bile sahip olsanız, evinizin köşesinde oturmaya devam eder ve o fikirleri eyleme dökmezseniz hiçbir işe yaramazlar. Kısacası eyleme dönüştürülmeyen şeylerin hiçbir önemi yoktur ve eyleme geçmek için cesaret gerekir. 

2) Başarının temeli türlü yenilgilerden yılmayıp fırtınaya karşı yürümeye devam etmek ve her yediğiniz yumruktan sonra düştüğünüz yerden ayağa kalkmayı becerebilmektir. Çıktığınız yolda insanların çoğunluğu size muhalefet edecek, cesaretinizi kırmaya çalışacak, yüzünüze karşı veya arkanızdan sizinle alay edecek hatta öfkeyle üzerinize saldıracaklardır. Bunların hepsini normal ve doğal karşılayın. Eğer başarı yolculuğu kolay olsaydı herkes başarılı olurdu ama belli başarı zirvelerine çıkmayı başarırsanız oraların çok tenha olduğunu görürsünüz.

3) Şöyle bir etrafınıza baktığınız zaman zeki, eğitimli ama başarısız bir çok insan görürsünüz çünkü ısrar ve cesaretle desteklenmeyen zeka ve eğitim, benzini olmayan araba gibidir. Araba son model ve çok hızlı bile olsa, onu ateşleyip harekete geçirecek yakıta sahip değilse olduğu yerde yavaş yavaş çürür.

4) Önünüze çıkan hiçbir engel kibar ve yumuşak itişlerle yıkılmaz. Karşınızdaki engel her neyse ona tüm gücünüzle vuracaksınız ve en ufak bir sallanma belirtisi görmeseniz dahi ısrarla vurmaya devam edeceksiniz. Eğer sabırla ve ısrarla aynı yere vurmaya devam ederseniz engelin önce yavaş yavaş sallandığını ardından da yerle bir olduğunu görebilirsiniz

 
Toplam blog
: 44
: 146
Kayıt tarihi
: 31.10.19
 
 

Merhabalar kendini anlat deyince ilk aklıma; Mevlana Celaleddin Rumi   şu şiir aklıma gelir. Güneş ..