Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '21

 
Kategori
Müzik
 

Gerisi Bende

Yazın ortalarına yaklaştığımız şu günlerde, yeni şarkılar ardı arkasına yayınlanmaya devam ediyor. Funda Arar, Oğuzhan Koç, Arem Ozguc ve Arman Aydın, ve İdo Tatlıses'le müzik piyasası canlanıyor.

Funda Arar, geçtiğimiz yılın sonlarında yayınladığı 'O Şarkıyı Çal' teklisinin ardından 2021 yazını boş geçirmeyerek yeni bir şarkı yayınladı. Funda Arar ve Febyo Taşel  iş birliğiyle servis edilen 'Gerisi Bende' ile bizlerle. Şarkının video klip çalışmasının yönetmenliğini de Murat Joker üstlendi.
'Gerisi Bende'  daha önce yayınladığı şarkılara nazaran hem sözleri hem düzenlemesiyle birlikte eski Funda Arar tadını anında yakalayabileceğiz, ilk dinleyişte tınıyı yakalayan, kendi normlarına uygun, Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek kalmadan alışagelmiş bir iş . Arar'ın keskin vokali ve fresh görünümüyle hanesine bir çizik daha attı diyebiliriz. 2000'lerde Funda Arar'ı özler olduk diyenlere müjde! 
 
 
 
Oğuzhan Koç'tan yeni iş birliği
 
Oğuzhan Koç, yaptığı solo çalışmalarından ardından yeni bir featuring çalışmayla bizimle. Bu sefer Arem Ozguc ve Arman Aydın'la 'Yoksa Yasak' için bir araya geldi. Sözü ve müziği Oğuzhan Koç'a, düzenlemesi Arem Ozguc ve Arman Aydın'a ait. 
 
Arem Ozguc ve Arman Aydın'ın yaptığı çalışmaları geçen yıldan beri takip etmekteyim. Hem solo hem de featuring'lerde nokta atışı seçimler ve şarkılar yapıyorlar. 'Rampapapam' ve 'Senin Yüzünden' gibi banko hitlerini diskografilerine bir çizik daha atmışlardı. Hem dijitallerde hem de radyo dostu dediğimiz şarkılara rahatlıkla girecek, bu yazın gözde hitlerinden biri olmaya aday. Bundan sonraki projelerini de merakla bekliyorum.
 
 
İdo Tatlıses'ten ilk albüm
 
İdo Tatlıses, 8 şarkıdan oluşan ilk stüdyo albümü 'Çünkü'yü yayınladı. Osman Çetin, Galip Öztürk, Osman Çello, Denizkan Boz, Ahiyan, Yenal Yıldız ve Mustafa Ceceli gibi isimlerle çalışan İdo, albümün künyesinde de 4 şarkının sözü ve müziği kendisine ait şarkıları da yer alıyor. 'Seveni Bul Da Gel' çıkış teklisi olarak yanlış bir seçim olduğunu düşünüyorum. Eğer 'Çünkü'yle çıksaydı albümün akıbeti o zaman belli olurdu. Ama albümünde 'Kaça Böldün' ve 'Ölebilirim' dinamosunu belirleyen şarkılar olacağını sezdim. 
 
Özellikle günümüz sounda uygun, trende uyan ve harmanlayan düzenlemelerle tam puanı alıyor. Albümün üstüne düşerse geniş kitlelere hemen düşebilir. Başlangıç için şimdilik ortalama diyorum. 
 
 
 
Neler dinledim?
 
- Funda Arar - Gerisi Bende
- Oğuzhan Koç x Arem Ozguc x Arman Aydın - Yoksa Yasak
- Sertab Erener - Ateşle Barut (Her Dem Yeşil)
- Demet Akalın feat. Enes Yolcu - Bi Daha Bi Daha (Akustik)
- Bengü - Sevdam Ağlıyor (Akustik)
- Buray - Çift Gökkuşağı
- Çağrı Kaymak - Dünya
- Emrah Karakuyu feat. Contra - Ücra
- İdo Tatlıses - Seveni Bul Da Gel
- İdo Tatlıses - Kaça Böldün?
- İdo Tatlıses - Ölebilirim
- Sefo & Reynmen - Bonita
- Yüzyüzeyken Konuşuruz - Sen Varsın Diye
- Onurr - Alemde Seyr-i
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 

 

 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..