Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '18

 
Kategori
Güncel
 

Gezide Hükümet Yıkılabilirdi, Seçilen Hassasiyete Dua Etsin, Ne Yapalım Yeşilin Etkisi Bu Kadar

Gezide Hükümet Yıkılabilirdi, Seçilen Hassasiyete Dua Etsin, Ne Yapalım Yeşilin Etkisi Bu Kadar
 

Gezi olayları AKP’nin dilinde… Katılanlar terörist deniliyor, aynı zamanda küçümseme var.

Kim ateşledi ya da hangi tezgâhın sonucu bilemem. İçlerinde belki teröristler de olabilir ama 3 milyon kişiyi terörist ilan etmek hele de böylesine bir başkaldırıyı küçümsemek “Şansımız varmış ki kurtulduk” anlamında bir itiraftır.

Ülke dışına gidildi yurtdışı gezisi filan hadi öyle olsun havaalanında gövde gösterisi filan… Hiç buralarda değiliz, kontrol edilemez duruma gelmeden bitti ve ülkemize daha fazla zarar gelmedi şükür!

Ordularla gelinmedi insanlar iki ağacın davasını sürdüler… Yani şimdi iki ağacın yarattığı hassasiyet milyonları sokaklara dökmüş siz küçümsüyorsunuz. Ya “yeşil”in dışında başka türküler de söyleseydik…

Ya şimdi burada bilek güreşi yapmıyoruz, sen güçlüsün ben güçlüyüm davası değil, ortada bir haklılık vardı ki milyonlarca insan yurdun dört bir yanında sokağa döküldü, Gezi eylemlerine katılanlara terörist denirse demek ki bizim 3 milyon teröristimiz var.

Sonra işte başarılı olamadılar söylemleri… Gezi başarılı olmuştur amaç ülkeyi karıştırmak değildi ki, bu ülkede haksızlıkları kabullenmeyen bir halk olduğunu göstermek. 3 milyon sokaklarda bir o kadar da evlerinde protestoya destek verdi.

Ve bütün bunları birkaç ağacın yarattığı hassasiyet sağladı.

Gerek küçümseyenler gerekse terörist diyenler bir daha düşünsünler.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..