Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Gıdada Geleneksel Bilimseli Geçti

Gıdada Geleneksel Bilimseli Geçti
 

Bilim gelenekten geri olamayacağına göre bu işte hile var.

Yani bunu birileri söyleyecek, o kadar göz önündeki… Koca koca gıda komplekslerinin, gıda uzmanlarının hazırladıkları gıda içerikleri sağlıksız (üstelik yararsız) bulunuyor; okuma yazması bile olmayan Ayşe ninenin elinde yaptığı gıdalar sağlıklı.

Allah Aşkına, Ayşe nine kimya fakültesi mezunu mu yoksa ninenin anlamı aslında profesör mü?

Cevabı olmayan bir soru ortada duruyor… Ticari ahlak sorgulanır da bilimin nasıl böyle şeylere alet edildiğinin cevabını ticari kazanç için bilimi ayaklar altına alanlar verecek.

Teknik sende teknoloji sende, malzeme her şey sende; nasıl gelenekselden geri olabilirsin… Beslenme uzmanı pakete girmiş hiçbir şeyi almayın diyor, pakete girmiş ürünler sizin ürünleriniz, 90’lık Ayşe Nine hazırlamıyor onları…

Senin dev piliç üretim tesislerin var, ben arkası boklu köy tavuğu arıyorum… Gıda sektörünün mensupları lütfen cevap verin ihtisasınızı insanları zehirlemek için mi yaptınız; çünkü ürünlerinizin sağlıksız olduğu iddia ediliyor.

Bilimsel yöntemleri kullanıyorsun, imkânların fazla daha sağlıklı daha iyi üretmen lazım ama bizler market raflarına yaklaşırken korkuyoruz.

Sanıyorsun ki bana mahkûmlar; ancak bilmelisin ki insanlar geleneksele dönebilirler, gider köyünde sebze yetiştirir ve sen her şeyini kaybedersin!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..