Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Gideceksen bil ki

Gideceksen bil ki
 

Gitmek bir eylemdir, hem de eylemlerin en ürküteni. Ölüme yürürken bilirsin; en fazla öleceksindir işte. Ama gitmek belirsizliğe açılan yelkendir. Rüzgar nereden esecek, dalga nereden vuracak bilemezsin. Kaderine boyun eğmektir gitmek. Tüm inatlarını, tüm sevdalarını, tüm öfkelerini yitirmektir.

Gitmek; uğruna bir ömür verdiğinden vazgeçmektir. Bir aşka sırt çevirmek, bir davadan dönmek, bir inanca ihanet etmektir. Gitmek “korkak” damgasını göze almaktır.

Gitmek; çocukken kurduğun süper kahraman düşlere sırt çevirmektir. Artık ne Süpermen, ne cumhurbaşkanı, ne de Tarzan olmayacağını itiraf etmektir.

Gitmek, doğduğun, doğurduğun şehri terk etmektir. Bir daha sövemeyeceğin, bir daha dövmeyeceğin, bir daha dövülmeyeceğin sokaklarla vedalaşmaktır.

Gitmek yorulmaktır. Artık tutunacak bir dalın kalmadığının ve aslında hep bir dala tutunma ihtiyacının itirafıdır.

Gitmek; bir daha asla aynı sevişememektir. Adını, kokusunu, dokunuşunu bilmediğin bedenlere sığınmak, bildiğin her şeyi unutmaktır.

Gitmek; gemileri yakmaktır. Bir daha dön(e)meyeceğini bilmektir. Kendi kalemini kırmak, tabureni tekmelemek, idam fermanını imzalamak, soylu bir vedadan kaçmak, sinsi bir pusuya düşmektir.

Gitmek, kapanmış yaralarını deşmektir. Vücudundaki izleri yeniden kanatmak, kaynamış kemiklerini bir daha kırmaktır. Gitmek ölmektir.

 
Toplam blog
: 34
: 1630
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Merhaba, Yazmak kimimiz için kendini ifade etme biçimi, kimimiz için ekmek kapısı, kimimiz içinse öy..