Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Gizemli taşların, bir o kadar gizemli dünyası

Sinan Adıgüzel, Sanatçı ve Arş. Yazar
FARKLI BİR BAKIŞ
namesinan@hotmail.com

Doğa Ananın cömertliği, insanoğlunu her yönüyle, gün be gün daha da cezp etmeye, devam etmektedir.

Tamda insanoğlunun, işte tamam artık, yeryüzündeki tüm güç ve bilgiye vakıfım, dediği noktada, yine Doğa Ana, bambaşka bir sürprizi ile insanoğlunu şaşırtma eylemindedir.

Yaşam evresinin birçok yerinde, farklı, farklı idealarla, gündeme gelmiş olan taşlar ve o gizemli taşların zengin dünyasının, birçok bilinmeyeni, yine bambaşka bir mahiyeti ile insanoğlunun gündemindedir.

Evet, hem de, hemen, hemen, yaşamın birçok alanında ve tam da bir şifacı rolüyle.

Evet, Doğa Ananın cömert bağrından, alabildiğine alan insanoğlu, hep daha fazlasını bulma arayışındaki, ısrarının da, haklı gurunu yaşamalıdır.

Evet, madem tüm şifa veren ilaçlar vb. doğadan ve doğadaki bitkilerden vb. üretilmekte, neden taşlarda, bir birinden farklı özellikleriyle, birer şifa kaynağı olmasın ki?

Yani bilimsel anlamda, bunun olabilirliliğine, hiç kimse, hayır diyemez. Hem doğal kaynaklı, birçok ürün ya da ürünün, özünün, bu gibi taşlarla ilintili, metadan elde edilmedikleri, ne malum?

Konuya, dinsel kaynaklı yaklaşacak olursak ta, Yüce Yaratıcı, son mesajı, Kuran-ı Azümşan’da, “dünyada hiçbir dert var etmedik ki, yine yeryüzünde, onun dermanı da bulunmasın” demektedir.

Yani, bu şifacılardan birinin de, birbirinden farklı özellikler sergileyen, taşlar olamayacağını, kim iddia edebilir.

Sonuç olarak, bizler bunları tartışa duralım, bu konuda uzman akiller, taşların şifrelerini, büyük oranlarda çözmüş, şifa yi yönünü, ön plana çıkarmış ve bunları bir, bir sınıflandırıp adlandırmıştır.

Doğada ki bu taşlar, kabaca, insanoğlunun birçok açıdan ruh ve beden sağlığına iyi gelmekte ve vücuttaki enerjinin işlerliğine, olumlu yönde, katkı sunabilmek dedir vs…

Günlük hayata da, daha çok takı olarak kazandırılmış olan, bu doğal nimetten, gün geçtikçe daha fazla yararlanmak, insanoğlu açısından büyük bir kazançtır.

Yalnız burada, bazı ufak ayrıntılara temas, kaçınılmazdır;

* Kimi taşların vücuda temas etmesi gerekirken, kimilerinin, sadece bulunduğunuz ortamda olması da, bazen yeterli olabilmektedir.

* Kullanılacak taşların, sahte olmamasına dikkat edilmelidir.

* Hangi taşların, hangi rahatsızlıklara iyi geldiği vb. iyi araştırılmalıdır.

* Kullanımı ve temizliği ile ilgili olarak, bu işlerde uzman kişilerden, yardım alınmalıdır.

* Ve işte yine sonuç olarak, taş kullanımın, her detayı ile ilgili olarak, uzman kişi görüşüne, başvurulmalıdır.

Bu taşlardan bazı örnekleri sizlere kabaca tanıtmaya çalışalım;

Akik (Agate) : Cinsel organlara faydalı olarak bilinir ve cinsel gücü arttırır. Metabolizmanın düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilmektedir. Ve tüm bunların yanı sıra, gerginliği ve stresi de azaltabilmektedir.

Ametist (Amethyst) : Yatıştırıcı etkisiyle ön planda olan ametist, bağışıklık sistemini de, kuvvetlendirir ve ayrıca meditasyon içinde, kullanılabilecek bir taştır. Enerji oranı, çok yüksek olduğundan, bulunduğu ortamdaki, bütün kötü enerjiyi, pozitife çeviricidir. Uykusuzluğa iyi gelmesi vb.de bilinen diğer etkilerindendir.

Kaplan Gözü (Tiger's Eye) : Astım hastalıklarına, iyi gelebilen bir taştır. Sindirim sistemi bozuklukları ve dalak ve pankreas üzerinde, olumlu etkisi vardır. Güç ve cesaret taşı olarak ta, bilindiğinden, sadece avucunuzun içinde, tutmak suretiyle bile, olumlu sonuç elde edebilirsiniz. Dengeleyici özelliği sayesinde de, çevrenizdeki algı oranınızı, olumlu etkiler.

Yeşim - Nefrit (Jade - Nephrite) : Vücudunuzdaki toksinleri, atmanıza yardımcı olur. Diş ağrıları için, oldukça faydalıdır. Ağızda bir süre tutulduğunda ağrıyı alır. Bayanlarda adet ve doğum sancılarına da, iyi geldiği gibi, duyguları dengeleyici yönde de, rol oynar.

Kuvars (Quartz) : Yoğunluğu en yüksek olan, taşlardan biridir. Beyni uyarıcıdır, negatif enerjiyi yok edici, hatta pozitif enerjiye çevirici yönde, etki eder. Kıskançlık, korku ve öfkeden koruyucu özellikleri ile bilinir.

Ve daha; Aytaşı (Moonstone) , Lal (Spinel) , Yakut (Ruby) , Turkuvaz (Turquoise) , Oniks (Onyx) , Zümrüt (Emerald) , Safir (Sapphire) vb. say, say bitmez, daha binlerce çeşidi mevcuttur.

Ayrıca kendimde, bir taş meraklısıyım, uzun yıllardır kullanmaktayım. Herkese gizemli taş dünyasının, bir o kadar gizemli dünyasını, daha yakından tanımalarını tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 64
: 435
Kayıt tarihi
: 20.04.10
 
 

Sinan Adıgüzel, sanatçı yazar, 08.10.1977 tarihinde Adıyaman’da dünyaya gelmiştir. İlköğre..