Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '09

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Gizli Hedef / Risk

Gizli Hedef / Risk
 


Nerden baksanız yirmi sene öncesinden bildiğim ve hala oynadığım bir oyun, “<ı>Gizli Hedef”. Gerçi zamanla üzerinde birtakım geliştirmeler, değişikler yapıldı ama özünde aynı mantık çerçevesinde oynanan harikulade bir strateji mücadelesi.


Son versiyon oyun kutusunun üzerinde; on yaş üzeri oyuncular için uygun ve oynanabilir olduğunu yazsa da benim oğlum, Gizli Hedef oyununda çok mantıklı stratejiler geliştirebilmeye altı yaşında başlamıştı. Ve şu anda, sekiz yaşında usta bir Gizli Hedef oyuncusu. Bu nedenle, siz de acaba çocuğum bunu oynayabilir mi diye endişe etmeyiniz. Tabi ki siz de oynayınız.


Dijital ve web ortamındaki oyun endüstrisinin akıl almaz bir hız ve büyüklükle gelişmekte olduğu bu bilişim çağında hala o çok sevdiğim büyük kutularındaki, zeka geliştirmeye, mantık yürütmeye ve stratejik düşünmeye yarayan, hepsinden de güzeli; elle tutarak oynayabildiğimiz bu oyunlara olan ilgim hiç ama hiç eksilmedi. Otuz altı yaşımda bile.


Önümüzdeki günlerde sizlere birkaç oyun daha anlatmak istiyorum ama bugünkü yazımın konusu “<ı>Gizli Hedef” oyunu. Bu strateji oyunu en az iki, en fazla altı kişi ile oynanabiliyor.


Masanızın üzerine açtığınız kocaman oyun kartonunun üzerinde bir dev dünya haritası var. Altı farklı kıta, altı farklı renk ile ayrılmış durumda. Ve her kıtanın üzerinde de ayrılmış halde bölgeler mevcut. Oyuna başlarken, her oyuncu birer birer bu bölgeleri seçmeye başlıyor. Ve tüm bölgeler seçildikten sonra kalan askerlerle, her oyuncu, oyun stratejisi gereğince, sahip olduğu ülkelerdeki asker sayılarını dolayısıyla savunma ve taarruz gücünü artırmaya başlıyor.


Gizli Hedef oyunundaki temel amaç, dünya üzerindeki tüm bölgelere sahip olmak… Oyun içerisindeki çeşitli kural ve ayrıntılar çerçevesinde oyuncular birbirlerine üstünlük kurmak için son derece akılcı ve mantıklı stratejiler geliştirmek ve bunları başarı ile realize etmek zorundalar.


Oyun mantığında çok az olsa da şans faktörü mevcut. Ama çok büyük oranda zeka ve mantık melekelerini geliştirmek ve kullanmak gerekiyor. Yani, tıpkı hayatın tam da kendisi gibi…


Bu oyunu alıp oynamak isteyenlere bir küçük uyarım olacak. Oyun, kısa süreli bir oyun değil. Yani çocuğunuzun gönlü olsun diye iki dakika başına oturup sonra yemeğinizi yapmaya ya da balık avlamaya gidebileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bizim masamızdaki Gizli Hedef oyunlarının birkaç gün oradan kalkmadığını çok iyi hatırlarım. Mecburi vermiş olduğumuz aralarımızdan sonra devam etmemiz gereken oyunlarımız çok oldu başka bir deyişle.


Evet dostlar, bugün sizlere “<ı>Gizli Hedef/Risk” strateji oyununu tanıtmaya çalıştım. Oyunun ayrıntı ve kurallarına özellikle girmedim. Hem sizleri sıkmamak, hem de oyunu merak edip almak isteyenler için gizemli noktalar bırakmak adına.


Ancak şunu belirtmek isterim ki naçizane Bendeniz, nereden baksanız yirmi küsur yıllık bir Gizli Hedef oyuncusuyum. Bu nedenle ayrıntılar, taktikler ve stratejiler ile ilgili özel soru ve yorumlarınız olursa, bilgi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmaktan zevk duyarım.


İyi eğlenceler efendim.



Geçen sene bugün: Artıkböyleyazılıyor

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..