Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Göğüs Eti Sevmem Diyenlerdenseniz Bir de Böyle Deneyin

Göğüs Eti Sevmem Diyenlerdenseniz Bir de Böyle Deneyin
 

İçi Yumuşak Dışı Çıtır Tavuk


Bildiğiniz tavuk tarifleri kabak tadı verdiyse, göğüs etini farklı değerlendirmek isterseniz doğru yerdesiniz. Bu tariften sonra değişiklik iyi gelecek,  belki de tanıştığınız bu lezzet tavuk restoranlarındaki tadı aratmayacak. Az malzemeli yapımı kolay tavuk parçalarımız için;

GEREKLİ MALZEMELERİMİZ
500 gr göğüs eti
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz (Damak zevkinize göre farklı baharatlar kullanabilirsiniz.)

SOSU İÇİN
1 şişe maden suyu
1 yumurta
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI
        İki parmak genişliğinde istediğimiz boyutta doğradığımız göğüs etlerimizi (jülyen de olabilir) derin bir kaba alıyoruz. Üzerine 1 diş ezilmiş sarımsak ve baharatlarımızı ekleyerek karıştırıyoruz.

          Ayrı bir derin kaba yumurtamızı kırıp çırpıyoruz ardından maden suyunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bir iki dakika sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek bir müddet daha çırptıktan sonra boza kıvamında bir sos elde ediyoruz.

          Sosumuzu tavuğun üzerine döküp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. ( Kesinlikle hemen pişirmemelisiniz. Göğüs etini yumuşatacak olan sosun malzemeleridir. Ayrıca dinlenen sos koyu bir kıvam alarak tavuk parçalarıyla bütünleşecektir.)

          Dinlenen soslu tavuğumuzu az yağda orta ateşte ( Az ateşte yağ çeker çok ateşte dışı pişer içi çiğ kalır buna dikkat etmeliyiz.) parçalar bitene dek önlü arkalı kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz. ( Aşırı yağ çekmiyor gayet hafif olacak kağıt havluya almanız yağ oranını minimuma indirecektir.)

          Hazır olan dışı çıtır içi yumuşak tavuk parçalarımızı isterseniz bezelye, patates, havuçtan oluşan garnitür yatağında isterseniz benim yaptığım gibi pilav ve yoğurt sos eşliğinde servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet şeker bal olsun.

         Bir sonraki buluşmamıza dek sağlıcakla kalın.


SİBEL YILMAZ

   

 

 
Toplam blog
: 145
: 716
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı. Eşi ve kızları olmaz..