Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
538
 

Göğüs Eti Sevmem Diyenlerdenseniz Bir de Böyle Deneyin

Göğüs Eti Sevmem Diyenlerdenseniz Bir de Böyle Deneyin
 

İçi Yumuşak Dışı Çıtır Tavuk


Bildiğiniz tavuk tarifleri kabak tadı verdiyse, göğüs etini farklı değerlendirmek isterseniz doğru yerdesiniz. Bu tariften sonra değişiklik iyi gelecek,  belki de tanıştığınız bu lezzet tavuk restoranlarındaki tadı aratmayacak. Az malzemeli yapımı kolay tavuk parçalarımız için;

GEREKLİ MALZEMELERİMİZ
500 gr göğüs eti
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz (Damak zevkinize göre farklı baharatlar kullanabilirsiniz.)

SOSU İÇİN
1 şişe maden suyu
1 yumurta
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI
        İki parmak genişliğinde istediğimiz boyutta doğradığımız göğüs etlerimizi (jülyen de olabilir) derin bir kaba alıyoruz. Üzerine 1 diş ezilmiş sarımsak ve baharatlarımızı ekleyerek karıştırıyoruz.

          Ayrı bir derin kaba yumurtamızı kırıp çırpıyoruz ardından maden suyunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bir iki dakika sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek bir müddet daha çırptıktan sonra boza kıvamında bir sos elde ediyoruz.

          Sosumuzu tavuğun üzerine döküp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. ( Kesinlikle hemen pişirmemelisiniz. Göğüs etini yumuşatacak olan sosun malzemeleridir. Ayrıca dinlenen sos koyu bir kıvam alarak tavuk parçalarıyla bütünleşecektir.)

          Dinlenen soslu tavuğumuzu az yağda orta ateşte ( Az ateşte yağ çeker çok ateşte dışı pişer içi çiğ kalır buna dikkat etmeliyiz.) parçalar bitene dek önlü arkalı kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz. ( Aşırı yağ çekmiyor gayet hafif olacak kağıt havluya almanız yağ oranını minimuma indirecektir.)

          Hazır olan dışı çıtır içi yumuşak tavuk parçalarımızı isterseniz bezelye, patates, havuçtan oluşan garnitür yatağında isterseniz benim yaptığım gibi pilav ve yoğurt sos eşliğinde servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet şeker bal olsun.

         Bir sonraki buluşmamıza dek sağlıcakla kalın.


SİBEL YILMAZ

   

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Görünüşü güzel ama biraz zahmetli görünüyor.

Kerim Korkut 
 28.05.2018 16:06
 

Sevgili Kardeşim Sibel Hanım! Tavuğun göğüs eti hakkındaki bu güzel tarifinizi deneyeceğim ellerinize sağlık.Selam ve sevgilerimle öptüm.NAHİDE ÇELEBİ

NAHİDE ÇELEBİ 
 27.05.2018 7:53
 

Ellerinize sağlık Sibel Hanım, deneyelim. Mutlaka güzel olaak.Biraz da komşuya verelim olmaz mı? Esen kalınız efendim...

Abdülkadir Güler 
 27.05.2018 4:30
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 126
Toplam yorum
: 247
Toplam mesaj
: 3
Ort. okunma sayısı
: 641
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı.  Eşi ve kızları olma..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster