Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göğüs Küçültmek Sağlığa İyi Geliyor

Göğüs Küçültmek Sağlığa İyi Geliyor
 

göğüs küçültme


Göğüs estetiği denildiğinde akla genellikle büyütme ve dikleştirme geliyor olsa da özellikle sağlık açısından gerçekleştirilen göğüs küçültme işlemleri de bir çok kadın tarafından yaptırılmaktadır. Ülkemizde kadınların sıklıkla başvurduğu göğüs küçültme ameliyatları ise gün geçtikçe artıyor, bunun başlıca nedenleri arasında ise sırt ağrıları, göze hoş gelmeyen bir görünüm, boyun bölgesinde tutulma ve göğüs bölgesinin altında oluşan mantar veya pişikten kurtulmak geliyor.

Göğüs büyüklüğü genellikle kalıtımsal bir durum olduğu kadar sonradan da gerçekleşen bir rahatsızlıktır. Aşırı kilo alma, düzensiz beslenme, emzirme ve aşırı gebelik göğüslerinizin biçimsiz büyümesine ve sarkmasına neden olmaktadır. Meme yapısı tamamen yağdan oluşmaktadır ve sizle beraber gelişme göstermektedir. Sağlık açısından ciddi rahatsızlıklara yol açan büyük göğüsler günümüzde cerrahi işlemler uygulanarak kalıcı bir şekilde küçültülmektedir. Bugün siz değerli blog ziyaretçilerime göğüs küçültme hakkında merak edilenleri soru cevap şeklinde aktarmaya çalışacağım, umarım bu yazı ile birlikte göğüs küçültme ile ilgili kafanızdaki soru işaretleri silinir.

Göğüs Küçültme Nasıl Uygulanıyor?
Bir çok farklı yöntemi bulunan meme küçültme operasyonları genel anestezi altında uygulanmaktadır. Temel mantığı ise göğüs içerisinde bulunan fazla yağın ve derinin alınmasıdır, ortalama iki ile dört saat süren ameliyat ile rahatsız edici büyük göğüslerinizden kurtulabilirsiniz. Boyut ve yapısal olarak iki meme arasında fark var ise bunlara ayrı ayrı işlemler uygulanabilir. Buradaki en önemli kriterler arasında seçilen doktor ve operasyon yöntemi gelmektedir.

Meme ucundan aşağı doğru paralel bir şekilde açılan kesikler içerisinden tüpler yardımı çıkarılan yağlar sonrasında bölge dikilmektedir. Her cerrahi işlem gibi göğüs küçültme işleminde de bir miktar dikiş izi kalıyor ancak doktorunuz bu izleri daha çok sütyen bölgesine denk gelecek şekilde ayarlamaktadır.

Kimler Göğüs Küçültme Yaptırabilir?
https://www.saglik.gov.tr/TR,10357/saglik-mevzuati.html gereği normal şartlarda 18 yaşından küçüklerin estetik ameliyatı olması yasak ancak sağlık sorunları nedeni ile yapılacak olan estetik operasyonlarda ailenin izni ile bu işlemler gerçekleşmektedir. Yukarıda belirttiğim gibi sırt ağrıları, boyun bölgesinde uyuşma, yürümede zorlanma ve nefes darlığı yaşıyorsanız göğüs küçültme için doktorunuza başvurabilirsiniz.

Göğüs Küçültme Öncesi
Başarılı bir operasyonun gerçekleşmesi için öncelikle doktorunuzla detaylı bir görüşme ve muayene yapılması gerekiyor. Estetik görünümün ikinci planda olduğu göğüs küçültmede hedef hastanın rahatsızlıklarını gidermektir. Boy, kilo ve omuz genişliğine göre belirlenen yeni göğüs şekli doktorunuz tarafından size sunulur nihai olarak siz uygun gördüğünüz taktirde ise işlemler başlatılır, ameliyat gününden 2 gün önce  kan sulandırıcı ilaçlardan ve sigaradan uzak durmanızda fayda var.

Göğüs Küçültme Sonrası
Genel anestezi ile yapılan göğüs küçültme işlemi sonrasında kol, göğüs ve omuz bölgelerinde operasyona bağlı olarak geçici ağrılar olabilmektedir, bu ağrılar aşırı ve dayanılmaz olursa doktorunuza belirterek ağrı kesici ilaçlar alabilirsiniz. Ayrıca meme bölgesinde morluklar ve geçici his kaybı rahatsızlıkları doğal olarak karşılanmaktadır. İki hafta boyunca pansuman yapılarak sporcu sütyeni denilen özel bir korse giyilerek bu süreç hızlı bir şekilde atlatılması hedeflenir.

Göğüs Küçültmenin Riski Var Mı?
Her estetik operasyonu kendi içerisinde bir takım riskleri barındırmaktadır. Göğüs küçültme işlemi genellikle orta yaş ve üzerindeki kişilerde uygulanacağı için bazen süt bezleri de bu esnada alınmaktadır böylece gebelik durumu ortadan kalkmaktadır.

Merve AKSOY

https://www.slimfit.com.tr/meme-estetigi/meme-kucultme-estetigi/

 
Toplam blog
: 4
: 114
Kayıt tarihi
: 05.05.17
 
 

Merhaba ben Merve Aksoy, Slim Fit Estetik Merkezleri kurucusuyum. Estetik ameliyatları hakkında e..