Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaz Aylarında Neden Lazer Epilasyon Tercih Edilmez

Yaz Aylarında Neden Lazer Epilasyon Tercih Edilmez
 

lazer epilasyon


Estetik ameliyatları iklime ve mevsimlere göre farkılık gösteren birer ihtiyaçtır, buna en iyi örnek ise yağ aldırma, lazer epilasyon ve saç ekimidir. Bugünkü yazımızda sizlere lazer epilasyonun neden yaz aylarında tercih edilmediğini açıklamaya çalışacağız. Bilindiği gibi lazer epilasyon günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve kalıcı yoludur.  Son derece dikkat ve bilgi birimi gerektiren lazer epilasyon işleminde yapılan ufak hatalar ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Kıl köklerindeki melanin adı verilen renk pigmentine uygulanan ısı ile yok edilmesi ile gerçekleşen lazer epilasyon uygulama seansları tüyün rengine, dayanıklılığına ve sıklığına göre farklılık gösterebiliyor.Her kıl türüne özel farklı lazer epilasyon cihazları bulunmaktadır bu yüzden seçim yaparken son derece dikkatli olunması gerekiyor.

Lazer Epilasyon Yazın Yapılır Mı?
Yaz ayı boyunca estetik dünyasının en çok konuştuğu konuların başında bu soru geliyor. Güneş ışınlarının dik geldiği dönemlerde özellikle bu ışınlara alerjisi olan ciltlerde uygulanan lazer epilasyon işlemi lekelere neden olabilmektedir. Bu lekeleri azaltmak ve yok etmek için düzenli olarak güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Sadece yazın değil ergenlik dönemini tamamlamayan kadınlarda da lazer epilasyon uygulanması pek doğru bulunmuyor, hormonsal gelişimini tamamlamayan ciltlerde uygulanacak lazer epilasyon olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.

Eğer lazer epilasyonu yaz aylarında yaptırdıysanız uymanız gereken bazı kurallar bulunmakta işte uygulanması gerekenler;
Günümüzde FDA tarafından onaylanan lazer epilasyon cihazlarının çoğu soğutma özelliğine sahiptir ve işlem sırasında her hangi ağrı ve sızı yaşamazsınız ancak soğutmanın etkisi geçtiğinde kızarıkları önlemek için buz tedavisi uygulanabilir. Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmamak ve yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmakta yazın lazer epilasyon yaptıranlar için son derece dikkat etmesi gereken bir diğer uygulama yöntemidir. İşlem uygulanan bölgenin aşırı sıcak suyla yıkanmaması ve jilet, ağda gibi ürünlerinde bölgeye sürülmemesinde fayda var.

Merve AKSOY

https://www.slimfit.com.tr/lazer-epilasyon/bayanlarda-lazer-epilasyon/

 
Toplam blog
: 4
: 114
Kayıt tarihi
: 05.05.17
 
 

Merhaba ben Merve Aksoy, Slim Fit Estetik Merkezleri kurucusuyum. Estetik ameliyatları hakkında e..