Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Dolgun dudaklar daha enerjik gösteriyor

Dolgun dudaklar daha enerjik gösteriyor
 

Dolgun dudaklar çekicilik katıyor.


Dolgun ve canlı dudaklar, kadınların daha cazibeli ve çekici görünmesine yardımcı olur. Dudaklar yüzün karakteristik yapısını oluşturan en önemli unsurlardan birisidir. Mimikleri ve yüz ifadelerini daha belirgin hale getirir. Güzel bir gülümsemenin de,  küsmenin de, ağlamanın da sembolüdür.

Doğuştan ince yapılı ya da yaşlanmaya bağlı olarak zamanla dudaklarda hacim kaybı ortaya çıkabilir. Tüm bu sebeplerden dolayı çekiciliğini kaybeder. Dudak dolgusu estetiğiyle ince ve düz dudaklar doğal bir görünüme sahip olacak şekilde dolgunlaştırılabilir. Ayrıca dudak kenarlarında yaş almaya bağlı olarak oluşan kırışık ve çizgiler de giderilebilir. Bu çizgilerin aşağı doğru kıvrılarak mutsuz bir görünüme neden olması engellenebilir.

Dudak konturu ise tıpkı dudak kalemi ve ruj sürülmüş gibi belirgin hale getirilebilir. Hacim, çıkıklık ve dolgunluk sağlanabilir. Yani alt ve üst dudağın dolgunluğu artırılabilir. Üst dudağın tam ortasındaki yay belirginleştirilebilir. Daha genç ve mutlu bir görünüm elde etmek için ağız kenarlarındaki çizgiler yok edilebilir. Eğer varsa üst dudakta oluşan dikey çizgiler ortadan kaldırılabilir.

Enjeksiyonun sonuçları hemen ortaya çıkar

Dolgu enjeksiyonundan hemen sonra dolgunluk görülür hale gelir. Operasyonun üzerinden bir iki gün geçtikten sonra dudaklar daha doğal bir görünüme kavuşur. Dolgu enjeksiyonun etkisi genellikle 6 ile 12 ay arasında sürer. Bu ürünlerin ömrü kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden dudak dolgusu yapacağınız cerrahınızı ve sağlık kurumunu çok dikkatli seçmelisiniz.

Dudakları istenilen görüntüye kavuşturmak için çeşitli dolgu malzemeleri kullanılabilir. Kullanılan dolgu maddesinin türüne göre tekrarlama süresi değişiklik gösterir. Hyalüronik asit (HA) denilen madde genç kişilerde kendiliğinden salgılanarak dudağın dolu, esnek ve nemli kalmasını sağlar. Bu nedenle günümüzde estetik cerrahlar tarafından çok daha fazla tercih edilir. Geri dönüşümlü bir işlem olduğu için hastanın tercihi doğrultusunda tekrarlanması gerekir.

Eğer dudaklarınızın görüntüsü sizi olduğunuzdan daha yorgun, yaşlı ya da mutsuz görünmenize neden oluyorsa siz de estetik cerrahinin sunduğu dolgu enjeksiyonu tekniğinden faydalanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..