Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Gökçeada'ya mı, yoksa Bozcaada'ya mı gitmeli?

Gökçeada'ya mı, yoksa Bozcaada'ya mı gitmeli?
 

İkisinden de Görünüm :)


Ülkemizin bu güzel iki adasına gitme niyetiniz varsa ve hangisine gideceğiniz konusunda kararsız kaldıysanız bu yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. 3 yıl önce bende kararsızlık yaşıyordum, Bozcaada'ya iki Gökçeada'ya bir sefer gittim, bir çok yerini gezdim, artılarıyla eksileriyle size karar vermeniz için yardım etmeye çalışacağım...

Gezmeyi çok seven bir arkadaşımın sözüydü, "marmaradaki adalar çok güzel ama ege bi farklı". Evet ben de egede ki nadide iki adamız Bozcaada ve Gökçeada ya gitmeye karar vermiştim.

Gökçe ve Bozcaada ikisi de kuzey Ege'de bulunuyorlar. Gökçeada Türkiye'nin en batı kısmı, yarımadanın batısında Kabatepenin karşısında kalıyor. Bozcaada biraz daha güneyde, geyikli ilçesinin karşısında kalıyor. İki ada içinde Gestaş'ın feribotları mevcut, yola çıkmadan önce mutlaka güncel feribot saatlerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Gelelim iki adanın ortak özelliklerine;

İki adada Kuzey Ege de bu yüzden suları biraz soğuk oluyor

İki adada da coğrafi konumlarından dolayı özellikle kıyılarda rüzgar oluyor

İki adanın da denizi oldukça temiz, çok güzel kumsalları var

İki adada da Rum ve Türk toplumu barış içerisinde yaşıyor

iki adada da dalış yapılacak akvaryum koyu mevcut

İkisinde de turizm sezonu kısa


Şimdi iki adanın artı ve eksi özelliklerini anlatayım;

Bozcaada'ya anakaradan kısa bir yolculuk ile ulaşıyorsunuz fakat Gökçeada'nın feribot yolculuğu bir buçuk saati bulabiliyor.

Bozcaada kesinlikle daha gelişmiş diyebilirim, hatta şöyle de tasvir edebiliriz, Bozcaada turistik bir Yunan adasını andırırken, Gökçeada bakım görmeyen bir anadolu kasabasını andırıyor.

Bozcaada da fiyatlar kesinlikle daha yüksek, hediyelik eşyadan, bir öğlen yemeğine kadar her şey neredeyse iki katı pahalı oysa Gökçeada bir çok yönden ekonomik diyebiliriz.

Bozcaada çok küçük bir ada, inat ederseniz bütün her yerini bir günde gezebilirsiniz fakat Gökçeada büyük bir ada, içinden kesinlikle 6-7 tane Bozcaada çıkacak kadar büyük diyebilirim.

Bozcaada son yıllardaki popülaritesinden dolayı çok fazla keşfedildi, Gökçeada çok daha bakir, az keşfedilmiş, bunu yol üzerinde sizi karşılayan küçük kuzu ve oğlaklardan dahi anlayabiliyorsunuz.

İkisinde de dalış yapılabilmesine rağmen Türkiye'nin tek su altı milli parkı Gökçeadada, bu konuda Bozcada'nın tek kozu akvaryum koyu.

Bozcaada gece hayatı kesinlikle Gökçeada dan daha fazla, hatta Gökçeada bu konuda Bozcada'ya yanaşamaz dahi diyebiliriz.

Altyapı olarakta Bozcaada daha gelişmiş, yolları daha bakımlı, Gökçeada bu konuda çok ileri diyemeyiz, özellikle yaz ayları yolları biraz riskli.

Gökçeada bir havaalanına sahip, adanın büyüklüğünü görünce bu size de normal geliyor ama Bozcaada'ya sadece feribot veya özel tekneler ile ulaşabilirsiniz.

Deniz mahsulü seviyorsanız Bozcaada bir adım önde, kırmızı et ve anadolu yemekleri seviyorsanız Gökçeada kesinlikle daha önde... Oğlak eti tatmanızı tavsiye ederim

Kedilerden ve kargalardan hoşlanmıyorsanız Bozcaada'da bolca mevcut, kedi sevmeyen arkadaşlarım bayağı sıkıntı yaşamışlardı, Gökçeada yol boyunca göreceğiniz küçükbaş hayvanlar dışında oldukça tenha.

Çok önemli olduğunu düşündüğüm bir konu, Bozcaada kesinlikle daha romantik bir yer, sokakları, mavi kapılı evleri, büyük çınar altı kahvecileri ve rüzgar gülleriyle sizi bambaşka diyarlara götürebilir. Gökçeada bu konuda bana daha sakin geliyor

Vel hasıl-ı kelam, daha canlı daha butik bir tatil yapmak istiyorsanız, deniz mahsulleri ilk tercihiniz ve romantik bir tatil ise amacınız Bozcaada, yok ben daha sakin bakir bir alan gezmek istiyorum, gitmişken Türkiye'nin tek su altı milli parkına da dalış yaparım diyorsanız Gökçeada size daha uygun.

İkisinin ortak noktası ise mutlaka görülmesi gerektiği. Bana kalırsa ikisine de gidin görün, eşsiz güzelliklerinde fotoğraflar çekilin, güzel anılarınızı dostlarınıza anlatın. Umarım anlattıklarım bir fikir vermiştir sizin için...

Başka bir gezi rehberinde görüşmek üzere

Okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim


Dinçer Özden

Ağustos 2015

İstanbul


Twitter: @dincerozden

Youtube: Dinçer Özden
 

 
Toplam blog
: 21
: 2723
Kayıt tarihi
: 13.07.13
 
 

İstanbul doğumluyum ve bu Şehri çok seviyorum. Finans Sektöründe çalışıyorum. Sinema, kitap, spor..