Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '15

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Motosiklet ile Şile & Ağva gezi izlenimleri

Motosiklet ile Şile & Ağva gezi izlenimleri
 

Saklıgöl Molası


Herkese merhaba
 
Bu gün Delight grubumuzla yaptığım Şile & Ağva gezimizle ilgili izlenim ve görüşlerimi anlatmak istiyorum.
 
Öncelikle geziyi Şile olarak 10 gün önceden planlamıştık, tahmini katılımcı 10 kişi 6-7 motosiklet olur diye düşünsemde sayımız 12 motosiklet 15 kişiye ulaşmıştı. Sabah Avrupa yakasında oturanlar Sirkeci Harem feribotuna binerek Üsküdar'a geçtik. Orada bizi Anadolu yakası Delightcı arkadaşlar karşıladı. Güzergahı ve gidiş şeklimizi son kez konuştuktan sonra yakıt ikmali yaparak yola koyulduk.
 
İlk 10 km korktum; çok dağınık gidiyorduk, biri önde biri çok arkada kalıyordu, buna arkadaşlar arasındaki tecrübe farkı etken olsa da bu dağınıklığı beklemiyordum. Tekrar durarak bir küçük toplantı daha yaptık, fermuar düzeninde (motosikletlerin aynı şeritte birbirlerine çapraz ve biraz mesafeli kullandığı yöntem) yola devam ettik. Çok şükür daha derli toplu gidiyorduk, yol almaya başlamıştık. Çevre yolu güzergahı genel olarak açık ve düzgün, Şile'ye 15 km kala yolun karşı tarafında kalan kahvaltıcılarda ilk molamızı verdik. Buradaki yemek hem tanışma hem değerlendirme için çok faydalı oldu. Farklı lezzetler tadıp devam etmek için motorlara geçtik. Bu kısımda hızlı giden arkadaşları serbest bıraktık, arkadakiler de onlara uyunca çarçabuk Şile sapağına geldik. Bir önceki durakta Şile yakınlarında bulunan Saklıgöl'e gitmeyi kararlaştırmıştık, tabelalara bakarak ve 10 km kadar bir yol daha giderek ulaşıyorsunuz. Buradaki küçük ihtiyaç ve çay molamızda laflayıf fotoğraf çekildikten sonra Şile merkeze devam ettik. Saklıgöl Şile arasındaki yola dikkat edilmeli zaman zaman büyük çukurlar ve mıcır yollara denk geliyorsunuz. Şile merkezde deniz fenerine gidelim dedik. Fenerdeki eğlenceli bir kaç dakika ve vakitsizlikten giremediğimiz denizi biraz izledikten sonra Grup Ağva'ya gitme konusunda hem fikir oldu. Asıl yol sanki şimdi başlıyordu, motosiklet kullanma zevki işte bu yol arasında çıktı, inişli çıkışlı, sağa ve sola sert virajlarla bezeli parkur eşşiz adrenalin ve kullanım hazzı veriyordu. 40 km'lik yolu da eğlenceli bir sürüşle bitirdikten sonra Ağva'da nehir kıyısındaki bir balıkçı restaurantına gittik. Fiyatlar biraz yüksek gelse de kahkahaların çınlattığı yemekten sonra deniz kenarına indik. Burada da biraz dinlenip dönüş yolu için toplantımızı yaptık ve yola çıktık. Bu sefer hedef direkt ev olduğu için herkes biraz daha seri kullanmaya başlamıştı, Fatih Atpazarı semtinde son yorgunluk kahvemizi içer bulmuştuk kendimizi, sabah 8 de başlayan yolculuğumuzu gece 1 de bitirebilmiştik. Günden bize kalan tatlı anılar yorgunluğu bi nebze azaltsada bir sonraki gezide görüşmek üzere ayrıldık.
 
Sizlere de kesinlikle tavsiye edeceğim bir yol ve rut bu gezi, ister araba, ister motosiklet. Yanınızda bir kaç kişiyle daha da zevkli hale getirebilirsiniz.
 
Mutlaka Yapın:
 
- Şile'ye gelmeden serpme kahvaltı veren yerlerde mola verin
 
- Saklıgöl'ü görün, eşliğinde bir çay için, doğa yürüyüşüne çıkın
 
- Şile fenerini görün, vaktiniz olursa aşağısındaki koyda denize girin
 
- Ağva yolunda motosiklet kullanın
 
- Ağva nehir kıyısında yürüyüş yapın
 
Asla Yapmayın:
 
- O virajlı yollarda sakın alkollü araç kullanmayın diyebilirim.
 
İstanbul'a yakın bir konumda, eşşiz doğa güzelliğine sahip bu coğrafyaya yaptığım ziyaretle ilgili videoya Dinçer Özden Youtube sayfasından ulaşabilirsiniz. Galerilere de bir kaç fotoğraf yerleştireceğim.
 
Başka bir geziden başka güzel anıları anlatmak üzere...
 
Okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim
 
 
 
Dinçer Özden
 
Ağustos 2015
 
İstanbul
 
 
 
 
Twitter: @dincerozden
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 21
: 2723
Kayıt tarihi
: 13.07.13
 
 

İstanbul doğumluyum ve bu Şehri çok seviyorum. Finans Sektöründe çalışıyorum. Sinema, kitap, spor..