Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Gökhan Ünal'ın Para + Takas ile Fenerbahçe'ye transferinden kim kazançlı çıkar?

Gökhan Ünal'ın Para + Takas ile Fenerbahçe'ye transferinden kim kazançlı çıkar?
 

..


Fenerbahçe’ye şaşırmamak elde değil. Gökhan Ünal transferi için takas yoluna gitmek isteyen Fenerbahçe gazetelerde okuduğumuz kadarıyla bu futbolcuyu almak için Trabzonspor’a sunduğu ve Trabzonspor’un istediği oyuncu ve para miktarı. 1.si Semih + Uğur Boral. 2.si Uğur Boral + 3 milyon Euro. 3.sü Önder Turacı + 3 milyon Euro. 4.sü de Şenol Güneş’in istediği Burak Yılmaz + 3 milyon Euro, eğer bu ihtimaller üzerinden transfer gerçekleşirse sizce bu transferden kim kazançlı çıkar?

Sizce Semih Şentürk mü yoksa Gökhan Ünal mı? Gökhan Ünal bu kadar değerli bir oyuncu olsaydı forvet eksikliği bulunan Trabzonspor’da kendine yer bulurdu. Oynadığı maçlarda takıma çok katkısı olan ve Guiza’nın isminden dolayı kenarda bekleyen Semih’i Gökhan Ünal’a değişmek pek mantıklı bir olay gibi gözükmemekte. Ve bu takas olayı gerçekleşti diyelim, üstüne para verecek takım Trabzon iken Fenerbahçe bir de üstüne Uğur Boral’ı veriyor. Daha bu sezonun başında Trabzonspor Uğur Boral’ı almak istemişti ve böylelikle takımda istemediği bir oyuncuya karşılık Uğur Boral’ı da bedavaya almış olacak üstüne Semih gibi bir golcü ile birlikte. Gökhan Ünal’a karşılık olarak Trabzonspor’a önerilen ya da Trabzonspor’un istediği diğer seçeneklere bakalım. Yukarıda belirttiğim 3 Ayrı futbolcu ve 3 milyon Euro yani Fenerbahçe 1 oyuncusunu verecek ve üzerine 6 Trilyon civarında bir para daha verecek, Gerçekten şaka gibi.

Asıl önemli olanı ise Gökhan Ünal’ın oyun tarzı zaten Semih ve Guiza tarzında. Fenerbahçe’nin tek forvetli sisteminde aradığı hızlı, yaratıcı ve hava hâkimiyeti çok iyi olan bir futbolcu değil. Yani o kadar para vereceksin, üstüne bir oyuncunu vereceksin, alacağın futbolcu senin sisteminin futbolcusu olmayacak ve belki de çok iyi bir yedek olacak. Bu transfere bu şartlarda kesinlikle hayır diyorum. Tabi eğer yönetim Gökhan Ünal'ı alır, Semih'i elde tutar da Guiza'yı göndermeyi düşünüyorsa da bu düşünceye de saygı duymak lazım.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..