Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
İzmir
 

Gölden beraberlik çıktı

Gölden beraberlik çıktı
 

Göztepe, sürekli yağan yağmur yüzünden resmen göle dönen Alsancak Stadında karşılaştığı İskenderun Demirçelikspor ile 0-0 berabere kalarak iki haftada beş puan kaybetmiş oldu. 

Bununla birlikte sarı- kırmızılı futbolcuları eleştirmek son derece yanlış olur. Çünkü bu sahada bundan fazlasını yapmak maalesef pek mümkün değildi. Bu nedenle sahada mücadele eden iki takımın futbolcularını da gönülden kutlamak gerekiyor. 

Asıl sorulması gereken soru ise şu: “ Bu maç neden oynatıldı? “ Evet, asıl soru bu. Maçın hakemi bu maçı oynatmakla çok büyük bir yanlış yaptı. Maçın skorunu, galibiyeti, mağlubiyeti geçtik. Böylesine göle dönmüş bir sahada oyuncuların futbol hayatını tehlikeye atmak nasıl açıklanabilir? Eğer bu gün sahada hiç kimsenin ayağı kırılmamışsa tamamen şansın eseridir. 

Sahada futbol olmadığı için bu maçın teknik bir yorumu da olamaz. Böyle sahalarda yapmanız gereken havadan oynamak, ceza sahası içinde karambol yaratıp gol bulmaya çalışmak ve kaleye sürekli şut çekmektir. Göztepeli oyuncular topu ileriye atmayı her denediklerinde top su göletlerine takıldı. Uzaktan şut çekecek bir pozisyon da bulamadı sarı- kırmızılı oyuncular. 

Bugünkü mücadelelerini takdir ettiğim Göztepeli oyuncular bana ilerisi için oldukça umut verdiler. Yeni alınan oyuncular şimdiden bir katkı sağlamış. Göztepe’nin sezon sonunda doğruda Bank Asya 1. Ligi’ne çıkacağına inanıyorum. 

İzmir bol yağış alan bir il. İzmir takımları liglerin özellikle ikinci yarılarında kötü hava ve saha şartları yüzünden bir sürü puan kaybediyorlar. Hatta şampiyonluktan bile oluyorlar. Öyleyse İzmir’e üstü kapalı stad veya stadlar gerekmiyor mu? 

Avrupadaki örneklerini gördüğümüz üstü otomatik olarak açılıp kapanabilen stadlar yapmak İzmir için bir hayal mi? Örneğin şu anda gereği gibi kullanılamayan İzmir Atatürk stadı tribünler sahaya yanaştırılıp, üstü kapanabilir bir hale getirilerek yeniden düzenlenebilir. Veya daha da güzeli üstü kapanabilir yeni stadlar İzmir’e kazandırılabilir. 

İzmir bu potansiyele sahip.Neden olmasın? 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..