Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göz Altı Torbası

Oldukça yaygın bir kozmetik sorun olarak kadın-erkek her yaşta bireyde ortaya çıkabilen göz altı torbaları, yüz estetiğini olumsuz yönde etkileyen bir oluşumdur. Vücudun diğer bölgelerine oranla daha ince bir cilt yapısına sahip bulunan göz çevresinde meydana gelen bu tür oluşumlar, genellikle yaş ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkabilmekte, tedavi edilmediği takdirde bireyin sürekli yorgun ve olduğundan daha yaşlı görünmesine sebep olmaktadır. Göz altılarında oluşmasına rağmen kişinin genel sağlığına ve psikolojik yapısına da zarar veren bu tür olumsuzluklar, kısa sürede tedavi edilebilen sorunlardır.
 
Oluşan torbaların şekillerine göre 3 farklı tipe ayrılan göz altı torbaları, tip1, tip2 ve tip 3 olarak adlandırılmaktadır. 
 
Tip 1 olarak adlandırılan göz altı torbalanmalarında karşıdan bakıldığında zor fark edilebilen ancak hasta tarafından hissedilen bir şişlik söz konusudur. Genellikle göz altlarında biriken yağlar sebebiyle oluşmaktadır. 
 
Tip 2 göz altı torbaları yarım daire şeklinde bir oluşumdur. Göz altlarında yarım daire şeklinde meydana gelen bu tür şişlikler karşıdan bakılınca kolayca fark edilen bir yapıdadır.
 
Tip 3 göz altı torbaları ise, bireyi sürekli yorgun, uykusuz ve yaşlı görünümüne sebep olabilecek derecede şişlikler içerir. Diğer tiplere oranla çok daha belirgin olan bu tür oluşumlar yüz estetiği hakkında kaygılar oluşturacak derecede sorun oluşturur.
 
Göz Altında Torba Oluşturan Sebepler
 
Göz altı torbalarının oluşmasındaki en büyük etken, yaşlanmaya bağlı olarak ciltte meydana gelen değişim ve deformasyonlardır. Bireyin yaşam tarzına ve beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak da ortaya çıkabilen kötü görünümlü şişlikler,
 
Vücuttaki demir eksikliği
 
Yaşlanmaya bağlı deformasyonlar ve cildin elastikiyetini kaybetmesi
 
Strese bağlı sorunlar
 
Gıda, toz vb. gibi alerjiler
 
Sigara, alkol alışkanlığı
 
Gebelik
 
Böbrek veya tiroit hastalıkları
 
Hormon bozukluğu
 
Genetik yatkınlık gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.
 
Geçmişte sadece cerrahi yöntemler ve dolgularla tedavi edilen göz altı torbaları, günümüzde çok daha modern yöntemlerle ortadan kalıcı olarak kaldırılabilmektedir. Her hangi bir cerrahi kesiye ihtiyaç duyulmadan yapılan işlemlerde ağrı, acı yaşanmadan sorun giderilebilmektedir.
 
Göz Altı Torbaları Tedavisinde En Uygun Yöntem Nedir?
 
Göz altı torbaları günümüz teknolojisinin sağladığı avantajlar sayesinde oldukça kolay ve yüksek başarı oranlarıyla tedavi edilebilmektedir. Agnes adı verilen ve radyofrekans enerjisi kullanılmak suretiyle oldukça kısa süre içerisinde tedaviyi sağlayan yöntem, lokal anestezi altında yapılan bir uygulamadır. Göz altı torbalarının yok edilmesi adına en uygun tedavi yöntemi olarak görülen Agnes, ince uçlu iğnelerin göz altı torbaları üzerinde gezdirilmesi ve radyofrekans enerjisinin cilt altına uygulanması şeklinde çalışmaktadır. Herhangi bir yan etkisi olmayan ve hasta konforunu en üst seviyede sağlayan bu tedavi yöntemi,  uyuşturma ve tedavi dâhil olmak üzere yaklaşık 1 saat gibi kısa bir süre içerisinde yapılabilmektedir.
 
 
 
 
Toplam blog
: 11
: 75
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

1994 yılında TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavında ilk yüze girdi ve yüksek bir puan alarak, SAĞL..