Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı Estetiği Neden Yapılır?

 

Göz kapağı vücudun en ince yapısına sahip olması, sürekli hareket etmesi ve çevresel faktörlerden kolayca etkilenmesi sebebiyle özel bir organdır. Göz kapağı farklı sebeplere bağlı olarak deforme olduğunda kişinin yüzündeki görünüm tam anlamıyla değişmekte, sürekli yorgun ve yaşlı bir yüz çehresi oluşmaktadır. Göz ve çevresinde oluşan bu tür estetik kayıplarının giderilmesi mümkün olup, bu yönde yapılan estetik girişimler blefaroplasti adıyla anılmaktadır.

 

Göz kapaklarında değişime sebep olan en büyük etken, 30’lu yaşlardan sonra göz çevresinde oluşan kırışıklıklar ve torbalardır. Yaş ilerledikçe göz kapaklarının derisi gevşeyerek gerginliği azalmakta, kaşlar gözlerin üzerine yığılarak görüş açısını kapatacak derecede sorunların oluşumuna sebebiyet vermektedir. Görme açısının genişletilmesi adına refleks olarak yapılan kaş kaldırma sebebiyle alında kırışıklıklar meydana gelerek yüz estetiğinde kayıplar oluşmasına sebep olur.

 

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

 

Göz kapağı estetiği yüzde daha estetik bir görünüm elde etmek, daha bütünsel bir bakış ve göz kapağının sarkması sebebiyle oluşan görme açısı kaybını gidermek amacıyla yapılır. Göz kapağı düşüklüğü yaşlanmaya bağlı etkiler sebebiyle oluşabildiği gibi, doğuştan da olabilmektedir. Kapak düşüklüğüne göre farklı cerrahi yöntemler uygulanarak göz kapağı ve çevresinde meydana gelen tüm sorunlar giderilebilmektedir. Göz kapağı estetik ameliyatları hastanın talebine ve doktor tavsiyesine bağlı olarak lokal veya genel anestezi altında yapılmaktadır.

 

Üst göz kapağı estetik girişimlerinde göz kapağının kat çizgisinden alt göz kapağında ise kirpiklerin hemen altından yapılan kesilerle operasyona başlanmaktadır. Alt ve üst göz kapağındaki kas ve bağ dokunun onarılması, fazla deri ve yağların alınması sonrasında ameliyat kesileri, herhangi bir iz kalmayacak şekilde kapatılır. Böylece göz kapaklarındaki deri yapısı gerginleşerek kişinin daha genç ve diri bir görünüme kavuşması sağlanır. Ameliyat sırasında herhangi bir ağrı veya acı söz konusu değildir. Hasta operasyon sonrası taburcu edilerek normal yaşamına dönebilir.

 

Göz Kapağı Estetiği Sonrası

 

Göz kapaklarına estetik yaptıran bir hasta, iş yaşamı ve çalışmaya bağlı sosyal aktivitelerini sorunsuz devam ettirmek için 1 hafta ile 10 gün arası beklemelidir. Ancak hasta ameliyatı takip eden 2-3 gün içerisinde gözü yormayacak sürelerle kitap okuma, TV izleme gibi aktivitelere geri dönebilmektedir. Ameliyat sonrasında hasta yaklaşık 2-3 hafta güneş ışığı, toz, rüzgâr ve kirli havaya maruz kalmaktan kaçınmalı, belli bir müddet ağırlık kaldırma, eğilme-kalkma hareketleri yapmamalıdır, hekim tarafından reçete edilmişse göz damlası ve güneş gözlüğü kullanmalıdır.

 
Toplam blog
: 11
: 75
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

1994 yılında TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavında ilk yüze girdi ve yüksek bir puan alarak, SAĞL..