Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Gözleriniz Sizi Anlatsın

Kişilerin yaşlanma ve daha çekici olma düşünceler değişti. Kişiler ameliyatlar yerine cerrahi işlemleri tercih eder oldu. Bu tür girişimler daha çabuk iyileşmekte daha az acı vermekte ve maliyetleri de daha az olmaktadır. Estetik cerrahi ve cerrahi dışı girişimler dendiğinde daha yeni teknolojiler ve uygulamalar akla geliyor. Bunlar lazer cerrahisi, cilde lazerle uygulamalar, göz kapağına yapılan cerrahi gibi uygulamalardır.  Ameliyatsız göz kapağı estetiğinde kullanılan PR plazma enerjisi ile göz kapaklarınızın eski genç görünümüne dönmesi mümkün.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti ) Nedir

Al-üst göz kapağında çeşitli yöntemlerle oluşan gevşeme, sarkma torbalanma gibi durumların düzeltilmesine göz kapağı estetiği diyoruz? Kişiye daha aydınlık bir bakış daha genç bir ifade kazandırılması için alt ve üst göz kapaklarına uygulanan estetik bir operasyondur. Göz kapaklarında kalıtımsal veya yaşlanmaya bağlı oluşan deformasyon kişiye olduğundan yorgun ve yaşı bir görünüm verir.  Göz kapaklarını eski genç görünümüne ulaştıran ameliyatsız göz kapağı estetiği oldukça etkin sonuçlar vermektedir. 

Göz Kapağı Estetiği 4 Ana Gurubunda Uygulanmaktadır

Yaşa bağlı olarak göz kapamalarında yığılmalar, sarkmalar göz kapağının kirpiğin daha da altına indiği durumlar sayılabilir.

Daha genç yaş gurubunda görülebilen göz kapağında görüleni asimetriler

Alt göz kapağında torbalanmalar, sarkmalar

Diğer medikal yöntemlerle çözülemeyen kırışıklar

Göz Kapağı Estetiği İkiye Ayrılır. Alt -Üst Göz Kapağı Ameliyatı

Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı:  Lokal uyuşturma ile yapılan ameliyatlardır. Bu ameliyatta fazla olan derinin tamamı altındaki kas dokusu ve onun da altındaki fıtıklaşmış dokular çıkartılmaktadır. Herhangi biz iz kalmaz. Göz kapağı çabuk iyileşen ve kendinde kıvrımları olan doğal yerlerdir. Ameliyat kesisi göz kapağının kendi doğal kıvrımı içinde kalır. 5 günde dikişler iyileşir. Kişi bir haftanın sonunda makyajını yapabilir. Bir ay sonra tamamen iyileşmiş olur. 6 ayın sonunda en iyi hale gelir.

Alt Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı: Alt göz kapağında  çok az miktarda deri ve yine sınırlı miktarlarda fıtıklaşmış doku çıkartılmaktadır. Alt göz kapağı ameliyatı genel anestezi ve sedasyon ile yapılmaktadır. Ameliyat bir saat sürer. Alt göz kapağı ameliyatında kası germek için bir miktar germek ve yukarı doğru yaklaştırılması iyi sonuç verir. Bu ameliyat tamamen kırışıklıkların düzeltilmesi ameliyatı değildir. Alt göz kapağı ameliyatı ehil ellerde yapılması gerekir. Alt göz kapağı ameliyatı 5 -10 yıl kadar kişi idare edecek bir ameliyattır.

Göz Kapağı Estetiği İçin En Uygun Yaş Nedir?

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Göz kapağı için estetiği için ideal bir yaş gurubu yoktur. Genelde asimetri sorunları yaşayan kişiler daha genç yaş gurubunda kapak birikintileri, torbalanmalar, kırışıkçılılar daha ileri yaş gurubundadır. Göz kapağı ile ilgili uygulamalarda göze hiçbir zarar verilmemektedir.

 

 
Toplam blog
: 11
: 75
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

1994 yılında TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavında ilk yüze girdi ve yüksek bir puan alarak, SAĞL..