Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Işık Dolgusu

Çevreye verdiğimiz izlenimi en çok etkileyen yüz bölümü göz bölgesidir. Göz bölgesi vücudun en ince deri tabakasına sahiptir. Gözaltı morlukları kişinin olduğundan daha yorgun ve yaşlı görünmesine sebep olduğundan kişisel gelişimi etkileyen bölgelerden biridir. Göz arlındaki morluklar için kullanılmakta olan gözaltı ışık dolgusu hem popülerliği hem sonuçlarının etkinliği anlamında oldukça önem taşımaktadır.

Işık Dolgusu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Göz çevresi için üretilmiş ve sağlık onayı alınmış bir dolgudur. Göz çevresine yayılan problemli alanlarda düzelmeyi sağlayan içinde vücudun en çok ihtiyacı olan hruyonelik asit maddesi içeren bir dolgudur. Ekstra olarak vitamin, mineral, aminons içerdiği için cilde ışıltı vermektedir. Cildin renginde açılmaya sebep olduğu için ışık dolgusu denmektedir. Uygulamada kullanılacak olan dolgunun kalitesi ve miktarı çok önemlidir. Kişinin ihtiyacı belirlenip yapılmalıdır.

Yüze Yapılan Dolgulardan Farkı Nedir?

Diğer dolgulardan farklı olarak daha ince moleküllerin bir araya bağlanması ve içine eklenen polivitaminlerle zenginleştirilmesi sayesinde hem derinin kalitesini arttırmakta hem de morlukların giderilmesini sağlanmaktadır. Doğru teknik ve uygulama ile oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Göz Altı Işık Dolgusu uygulanması özel bir teknikle yapılmaktadır. Bu bölgede iğne ile Enjeksiyon yerine kanül ile dolgu maddesi bırakılmaktadır. Kanülun iğne Enjeksiyonun farkı ucunun kunt ve yumuşak olmasıdır. Böylece damar ve diğer dokulara zarar vermemektedir. Uygulama sırasında Lokal krem sürülmek yeteridir. Enjeksiyon yapılmadığı için şişlik ve morarırlık olmaz. Kişinin sosyal hayatına ara vermesine gerek kalmaz.

Göz Altı Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadar Sürer?

Gözaltına yapılan dolgunun etkisi 12-18 ay sürmektedir. Hacim vermesinin yanı sıra içerdiği polivitaminler nedeniyle cildin iyileşmesi de gözle görülür şekilde meydana gelmektedir. Gözaltı ışık dolgusu sıklıkla tek seans yapılan bir uygulamadır. Hafi dereceli olgularda tek seans ve 15 gün sonra yapılan bir kontrol yeterli olmaktadır. İleri dereceli olgularda 3ya da 4 seans yapmak daha etkilidir.

Kimler Işık Dolgusu İçin Uygun Adaydır?

Göz Altı Işık Dolgusu gözaltındaki çöküntüyü yukarı kaldırmak ve gözaltında oluşan renk değişikliğini gidermek için uygulanır. Cilt renginde problem yoksa gözaltı çöküklüğüne bağlı bir morluk görüntüsü varsa gözaltı Işık dolgusuyla anında çözüm bulunmaktadır.

Göz Altı Işık Dolgusunu Kimler Yaptıramaz?

Cilt renginde problem olan ve İleri derecede gözaltı torbalanması olan kişilerde uygulanması uygun değildir olabilir. Gözaltındaki ışık dolgusu gereksiz yere yapıldığında kişi hayal kırıklığına uğrayabilir.

Göz Altı Işık Dolgusuna Neden İhtiyaç Duyarız

Matlaşmış canlılığını yitirmiş gözler için birebir bir uygulamadır. Işık dolgusu cilde savunmasını kazandırıp nemini geri verir. Böylece nemine kavuşmuş cilt ışığı daha düzgün yansıtarak daha canlı görünür. İşlem sonrası tazelenmiş ışıltılı bir ciltle normal hayatınıza geri dönebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 11
: 75
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

1994 yılında TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavında ilk yüze girdi ve yüksek bir puan alarak, SAĞL..