Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe Kolay Gol Yiyor

Göztepe, Kasımpaşa karşısında alıştığımız başarılı futbolunu ortaya koyamadı. Böyle olunca da yenilgi kaçınılmaz oldu.

Kasımpaşa’yı galibiyete taşıyan ilk etken, ev sahibi takımın bu karşılaşmayı bir kurtuluş maçı olarak görmesiydi. Göztepe maçıyla yeni bir başlangıç yapmak isteyen Kasımpaşa, kazanmayı daha çok istedi ve bunun için gerekenleri yaptı.

Göztepe ise stoper Kosanovic’in ısınırken sakatlanması ile maça sıkıntılı başladı. Böylece stoperde Leo oynamak zorunda kaldı. Sarı- kırmızılıların orijinal stoper hattını oluşturan Peybernes ve Kosanovic’in ikisinin birden sakatlanmaları ve takımdaki yerlerini alamamaları Göztepe için büyük bir handikap. Dilerim bu ikili kısa zamanda takıma geri dönerler.

Göztepe’de bunun dışındaki ikinci handikap, geriden ve orta sahadan ileriye top taşınamaması oldu. Özellikle Rotman, çok top kaybetti ve neredeyse hiçbir topu ileriye pozitif olarak gönderemedi.

Elbette Kasımpaşa’nın özellikle ilk 25 dakikadaki baskısının da Göztepe’nin ileriye çıkışını engellediğini belirtmek gerekiyor. Esasen maç içerisinde tempoyu tamamen ev sahibi takım belirledi. Örneğin Kasımpaşa, Göztepe’nin beraberlik golünden sonra vitesi yeniden yükseltti ve kısa bir süre içerisinde de yeniden öne geçti. Maç sonuna kadar da kontrolü elinden bırakmadı.

Ancak Göztepe açısından değinilmesi gereken en önemli konu, çok kolay yenilen goller. Hatırlarsanız geçen haftaki Alanyaspor maçından sonra da bu konuya dikkat çekmiştim. Sarı- kırmızılılar şimdiye kadar sadece dördüncü haftadaki Osmanlıspor maçında gol yemediler. Geçen hafta kendi sahasında Alanyaspor karşısında 3-1’lik üstünlüğünü koruyamayan Göz Göz, bu hafta da Kasımpaşa’dan üç gol yedi. Göztepe çok kolay gol yiyor. Tamer Tuna’nın bu önemli soruna bir çözüm bulması gerekiyor.

Jahovic’in maç sonunda hakeme itirazdan dolayı sarı kart görüp cezalı duruma düşmesi büyük bir sorumsuzluk örneği oldu. Göztepe böylece Beşiktaş maçına en önemli futbolcusundan yoksun çıkmak zorunda kalacak.

Sonuç olarak Göztepe, kadro kalitesini sahaya yansıtamadı. Göz Göz, bu defans zafiyeti devam ettiği sürece kazanmak için hep bir fazla gol atmak zorunda. O nedenle Tamer Tuna önceliğini bu soruna vermeli.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..