Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Hatalar Gecesi

Galatasaray, oldukça eksik bir kadroyla sahaya çıkan Trabzonspor karşısında çok kötü bir oyun sergiledi ve bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. Maça damga vuran ise Halis Özkahya ile Igor Tudor’un hataları oldu.

Lakin önce hak edenin hakkını teslim ederek başlamak gerekiyor. Rıza Çalımbay, bu kadar eksik futbolcuya rağmen sahaya sürdüğü mücadeleci kadro ile maçı kazanmayı başardı. Zaten Rıza Çalımbay, ancak mücadele yönünü ön plana çıkararak Galatasaray’ı yenebilirdi. O nedenle, kadronun mücadele gücünü zayıflatabilecek Sosa’yı kulübede oturtma riskini dahi aldı.

Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, Galatasaray’a önde bastılar ve sarı- kırmızılıların topla çıkmalarını engellediler. Zaten Galatasaray’ın en büyük zaaflarından birisi de bu. Sarı- kırmızılılar, önde sert basıp pas yollarını kapatan rakipleri karşısında adeta kilitleniyorlar.

Elbette Galatasaraylı futbolculardaki düşüşü ve Tudor’un akıl ermeyecek hamlelerini de unutmamak gerekiyor. Nitekim Tudor, Trabzonspor karşılaşmasında da resitaller sunmaktan geri kalmadı. Öncelikle sol bek konusunda hala kararsızlık yaşıyor. Trabzonspor maçına da nedense Linnes ile başladı. Oysa büyük maç kategorisindeki bu karşılaşmada orijinal bir sol bek tercih etmek daha doğru olurdu. Ayrıca Latovlevici’nin sol kanadı hücum anlamında da daha iyi kullandığı bir gerçek.

Tudor’un ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleri de skandal nitelikteydi. Öncelikle Rodrigues’in ikinci yarının hemen başında oyuna girmesi daha doğru olurdu. Tolga Ciğeri- Yasin değişikliği için de 73.dakika beklenmemeliydi.

Lakin Tudor en büyük hatasını henüz 53.dakikada Gomis’i oyundan çıkartarak yaptı. 1-0 geride olan bir teknik direktörün, takımın en golcü ve potansiyel gol silahı olan futbolcusunu oyundan çıkartması kabul edilemez. Eren Derdiyok’u, Gomis’in yanında sahaya sürebilirsiniz. Ama Gomis’i çıkartıp Eren’i oyuna almanın hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Igor Tudor, Gomis’i oyundan çıkarttığı 53.dakikada maçı da kaybetti.

Tudor’un elinde iyi bir kadro var. Galatasaray, sezon başında oynadığı pozitif futbolla da beğeni topladı. Ancak sonra Tudor’un anlamsız sürprizleri başladı. Bu sürprizler başladığından beri sarı- kırmızılılarda bir düşüş var.

Bir teknik direktör elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalışmalıdır. Tudor’un şu an için bunu yaptığını söylemek çok zor. Galatasaray’ın yeniden toparlanıp yükselişe geçmesi Tudor’un anlamsız taktik ve oyuncu tercihlerinden vazgeçmesine bağlı.

Gecenin hatalarıyla öne çıkan diğer ismi ise hakem Halis Özkahya oldu. Matus Bero’nun 32.dakikada Fernando’nun ayağını kırabilecek sertlikteki hareketinin karşılığı kırmızı karttı. Ancak burada sarı kart bile çıkmadı. Olcay, Fair- Play’a hiç yakışmayacak bir hareket yaptı. Böylece hem oyunu gerdi hem de kırmızı kart gördü. Ancak Halis Özkahya’nın Feghouli’ye de kırmızı kart göstermesi büyük bir hata oldu. Feghouli’nin yaptığı doğru değildi, ama karşılığı sarı karttı. Kısacası Halis Özkahya, iyi bir maç yönetemedi.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..