Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '16

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe Yine Kazanamadı Ama…

Göztepe Yine Kazanamadı Ama…
 

Fotoğraf http://www.goztepe.org.tr adresinden alınmıştır.


Öncelikle annesini kaybeden ve buna rağmen sahadaki yerini alan Göztepe kalecisi Gökhan Değirmenci’ye başsağlığı ve sabır, merhum annesine ise Tanrı’dan rahmet diliyorum. Adanaspor karşısında alınacak bir galibiyet Gökhan Değirmenci için çok iyi bir teselli olacaktı. Ancak öncelikle Göztepeli futbolcuların basit hataları, ardından da hakem Özgür Yankaya’nın yanlış tutumu bunu engelledi ve Göztepe farklı kazanacağı karşılaşmadan 0-0 ’lık beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

Göztepe, sezon başında yine bir sürü para harcayıp yeni ve güçlü bir takım kurdu. Ancak istenilen sonuçlar alınamadı. Bunun üzerine devre arasında sekiz futbolcu gönderildi, yanılmıyorsam Cleyton ile birlikte altı yeni futbolcu alındı ve özellikle hücum hattı daha da güçlendirildi.

Adanaspor karşılaşmasına baktığımızda oyun anlamında da eskiye nazaran çok daha iyi bir Göztepe izlediğimizi söyleyebilirim. Daha önce pozisyona girmekte zorlanan Göz Göz, şimdi bol miktarda pozisyona giriyor ancak bir türlü son vuruşu beceremiyor. Bence bu da büyük bir adımdır ve bu sorun ileriki haftalarda çözülebilir. Çünkü sorunun altında yenilerin uyum süreci yatıyor.

Bununla birlikte şu gerçeği görmek zorundayız. Göztepe son galibiyetini 6 Aralık 2015 tarihinde almış. Yani bu haftayla birlikte tam beş haftadır üç puanı birlikte göremiyor. Bunun nedenleri elbette devre arasında tartışıldı ve yeni transferler yapıldı. Ancak puan kayıpları sürüyor. Çünkü Göztepe gibi teknik bir takımın başarısını engelleyen önemli bir faktör daha var. O da iç saha maçlarının Manisa’da oynanması ve Manisa 19 Mayıs Stadının oldukça bozuk zemini. Evet, Manisaspor ile bir protokol yapıldı. Ancak artık İzmir Atatürk Stadı’nın bakımı bitti. Göztepe yönetimi bir an önce Manisaspor ile yeniden masaya oturmalı ve bence iç saha maçlarını Atatürk’te oynamalı.

Maça gelirsek, ilk dakikadan son dakikaya kadar galibiyeti düşünen ve bunu arayan takım Göztepe’ydi. Adanaspor son dakikaya kadar oyunu soğutmak için elinden ne geliyorsa bunu en abartılı bir şekilde gerçekleştirdi. Üstelik bundan dolayı hiçbir futbolcusu da sarı kart görmedi. Kaleci Hayrettin, zaman geçirmekten dolayı uyarı bile almadı. Ayrıca kimi zaman yaptıkları sert hareketlerin sonunda da sarı kart görmediler. Oysa hakem Özgür Yankaya, kart konusunda Göztepeli futbolculara oldukça bonkör davrandı. Hatta uzatma dakikalarında tepkisi kendisini yine yere atan bir Adanasporlu futbolcuya gösteren Giray’ı ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Böylece Göztepe’yi haftaya Giray’dan mahrum bıraktığı gibi olay sonrası sinirleri iyice taşan Göztepeli taraftarların protestoları nedeniyle kulübe de ceza gelmesine ortam hazırladı.

Fakat şimdi bunları konuşmamıza hiç gerek kalmayabilirdi. Göztepeli futbolcular maç boyunca o kadar net pozisyonlar yakaladılar ki, bunların çoğunu kaçırmak atmaktan daha zor. Özellikle yeni transfer Serdar Özbayraktar iki net pozisyonda topu kaleye yuvarlayamadı ve inanılmazı gerçekleştirdi.

En az altı, yedi net pozisyondan yararlanamayan Göztepe’nin Adanaspor maçına iki santraforla çıkması olumlu bir gelişmeydi. Fakat Metin Diyadin’in her ne kadar iyi niyetle de olsa yaptığı oyuncu değişiklikleri Göztepe’ye yaramadı ve sarı- kırmızılılar bu değişikliklerden sonra eski hızlarını kaybettiler. Özellikle Vleminckx’in oynamaya oynamaya eski özelliklerini ortaya koymakta zorlandığı görüldü. O nedenle Metin Diyadin’in bundan sonraki maçlarda Serdar Özbayraktar tercihinden vaz geçmemesi şart gözüküyor. Aynı şekilde onun arkasında gözükse de çoğu zaman yanında yer alan Mirkan Aydın, ya da ona alternatif olarak Vleminckx’in de mutlaka sahada olması gerekiyor. Bunun dışında takım on biri oturmuş gözüküyor.

Bu maçtaki puan kaybından dolayı Metin Diyadin’i suçlamak çok doğru olmaz. Sahada biri oynamaya çalışan, diğeri ise oynatmamaya çalışan iki takım ve felaket bir hakem vardı. Bunlara Göztepeli futbolcuların son vuruş beceriksizliği de eklenince sonuç böyle oldu.

Esasen Metin Diyadin, haftalardır kazanamayan takımda şablon değişikliğine de gitmiş ve iki santraforu da sahaya sürerek yapması gerekeni yapmıştı. Bu maçta iki puan kaybedildi ancak oynanan futbol bana ilerisi için umut verdi. PTT 1. Lig’i ilginç bir lig. Arka arkaya alınan iki, üç galibiyet sizi bir anda zirveye taşıyabiliyor. Yani hiçbir şey için geç değil. Adanaspor maçında izlediğim Göztepe, uyum sorununu aştığı takdirde hedefe ulaşabileceğinin sinyallerini verdi. Haftaya kazanılacak bir üç puan Göztepe için yeni bir başlangıç olabilir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..