Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
Mizah
 

Gözünüz aydın

Gözünüz aydın
 

HAYDİ HAYIRLISI


CUMA GÜNLERİ TATİL OLSUN ?

Ne gelmişse Cuma günleri geldi bu ülkenin başına. Hazır ortamda uygunken halkımızı cuma sendromundan kurtaralım. Resmi tatil ilan edilsin. Hıristiyanlar Pazar günü tatil yaptılar diye bizde Pazar günü tatil yapmak zorunda mıyız. Bizim de tatilimiz Cuma günleri olsun. Belki kötü talihimizi değiştirebiliriz.

Üstelik zamandan kazanırız. Cuma günleri çalışanlar ibadetlerini rahat rahat yapabilsinler. Diyebilirsiniz ki, bir engel mi var? Olsun aksi bir amir gelip engelleyebilir. Belki İktidar değişir hiç izin vermezler. Günah değil mi %99’u Müslüman olan insanlarımıza. % 60’ı Hıristiyan olan bir ülke kendi ibadet gününü tatil yapıyor da, biz neden yapmayalım. Bizim başımız kel mi?

İşyerlerine büyük mescit yapmamıza gerek kalmaz. Salt Cuma günleri insanlarımız mağdur olmasın diye büyük mescitler yapılıyor. Cuma günleri hariç boş kalıyor. Cuma tatil olursa daha küçük mescitler inşa ederek tasarruf yapmış oluruz. Çalışanların üretime katkısı daha fazla olur. Kısacası ülkemiz kazanır.

Bir cuma günü bakıyoruz iktidar partisine kapatma davası açılmış. Ortalık toz duman. Borsa tepe takla. Piyasalar çalkanıyor. Daha etkisinden kurtulmadan yine bir Cuma günü Ergenekon soruşturması nedeniyle sabahın 04, 30 da gözaltılar yapılıyor. Gündem yeniden yazılıyor.

İş dünyası, insanlarımız her Cuma güne kötü bir haber beklentisi içine girmeye başladılar.

Önümüzdeki Cuma nelere gebe belli değil. İnsanlarımızı bu tedirginlikten kurtarmalıyız.O halde bu Cuma sendromundan halkımızı kurtarmalıyız.

Çözümü de gayet basit. Cuma gününü resmi tatil yapalım bitsin bu iş. Pazar günleri çalışırız. Cuma gününü yalnızca ibadete ayırırız. Amir korkusu, iş kaygısı yok. Banyomuzu yapıp, tertemiz elbisemizi giyeriz. Çorap kokusu olmaz. Dahası var Pazar günleri çalışma olduğundan hiç kimse pikniğe gidemez. Tüketim azalmış olur . Bundan da ekonomimiz kazançlı çıkar. Pazar günleri harcanan paraları tasarruf yapıp, yeni yatırımlarda kullanırız. Böylece istihdam sorunu çözülmüş olur. Hep başkalarına uymak zorunda mıyız? Başkaları bize uysun.

Benden önermesi gerisi etkili ve yetkililerin bileceği iş. Ülkemizin başı kel mi? Yine de Ulemaya sormakta yarar var!!!!!!!!!

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..