Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

GS zorlanmadan Avrupa Ligi'nde

GS zorlanmadan Avrupa Ligi'nde
 

goller geliyor...


bugün GS ilk maçtaki farklı skorun avantajıyla sahaya çıktı. Biraz da bu avantajdan dolayı Rijkaard as oyuncularının önemli bir kısmını İstanbul'da bırakarak geldi Estonya'ya. Tek forvetle sahaya çıktı. Nonda ileride tek forvet Serdar ve Aydın kanatlarda Elano'da Nonda'nın arkasında başladılar oyuna. Orta sahada uzun sakatlık sonrası Mehmet Topal yerini almış ve Barış ile beraber orta sahanın parsellenmesi görevini üstlenmişlerdi. Defansta ise solda Alpaslan sağda Sabri ve ortalarında Emre'ler yerlerini almıştı. Kalede de yeni transfer Leo Franco. Bu takıma baktığınızda İstanbul'da bırakılanlarla başabaş oynayacak bir onbir olduğunu görecesiniz.

iki takım arasında dağlar kadar fark vardı. bir takımın bütün bütçesi 1 Milyon Avro, diğer takımın ise neredeyse en ucuz oyuncusu 1 Milyon Avro ! Aradaki fark tabii hemen kendisini gösterdi. Daha ilk 15 dakikada yakaladıkları pozisyonları kaçırmasalardı 3-0 öne geçebilirlerdi de. Anlaşılan oyuncular fazla önemsememiş bu maçı, gol yollarında beceriksizdiler. Yukarıda saydıklarımdan Aydın son birkaç maçtaki düşüşünü devam ettirdi ve ben ondan beklediğim performansı göremedim. Anlaşılan Nonda'da da son birkaç maç ilk onbir oynamamasından herhalde formundan uzaktı. Attığı gol ile kendini affettirdi. Elano verdiği paslarla bu takıma her zaman girebileceğini gösterdi. Onun takıma tam oturması için birkaç maç daha geçmesi lazım. Serdar bence ilerideki en süper oyuncuydu. Çok çalıştı. Gol pozisyonlarına da girdi. Şanssızdı. Biraz da heyecenlandı. O da bu takıma her zaman girebileceğinin sinyalini verdi.

Orta sahadaki ikili her zamanki gibiydiler, pek aksamadılar.

Defansa gelince, karşılarındaki amatör oyunculardan kurulu takıma bile ölü toptan gol attırdılar ya aferin onlara. Bu takıma karşı bile ölü toplarda bu kadar aciz olurlarsa karşılarında çok daha kuvvetli takımlar olursa ne olacak? Sol kanattaki aksamayı fark eden Rijkaard Alpaslan'ı oyundan alıp sola Sabri'yi kaydırdı. Bu dakikadan sonra o taraftan sorun olmadı. Ama özellikle ölü toplardaki adam paylaşamama ve topu takip edememe gerçekten büyük bir sorun. Kaleci Leo Franco'dan bu defans hatalarına çanak tutuyor ve çok rahat pozisyonları topa çıkmadığı için gol olarak kalesinde görüyor. Adnan Polat sezon başından beri ne diyor, biz transferi bedavaya getirdik. Çoğuna bonservis ödemeden aldık. Ne yazık ki bu kalecide tutmadı. Kaleci Leo Franco sanki onu ayaklarından prangalamışlar kaleci sahasına gibi duruyor ve defans dikkatli olmazsa bütün pozisyonlar gol oluyor, olmaya da devam eder. Umarım Rijkaard bu hatalara yerinde müdahale edip devam etmemesini sağlayabilir. Yoksa her maçta gol yemeden duramayız.

Artık GS Avrupa Ligi'nde. Bakalım yarın rakipleri belli olacak. Umarım yapılan yanlışlardan dersler alınır ve Turkcell Super Ligi ile Avrupa Ligi maçlarında tekrarlanmaz.
 
Toplam blog
: 13
: 675
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

Küçüklükten beri sporla içiçeyim. Ortaokul ve Lise zamanlarında okul takımlarında basketbol ve vo..