Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Skibbe ülkesine dönüyor

Skibbe ülkesine dönüyor
 

uefa kupasını istiyorum


GS bu sene başında yeni bir teknik direktör ve yeni oyuncularla yola çıktı. yapılan Milan Baros, Fernando Meira ve Harry Kewell transferleri herkesi heyecanlandırdı. İlk maçlardaki mükemmel performans sonrasında herkes GS'ın açık ara şampiyonluğa koşacağına inandı. Sonra ne olduysa oldu ve performans konusunda istikrar sağlanamadı. Sakatlıkların aşırı derecede olması oyun düzeninin sağlanamasına neden oldu. Maçlarda değişik onbirlerle mücadele edilmeey başlandı. O zamanlardan bugünlerin geleceği belli oluyordu. En sonunda beklenen oldu. GS'ın yöneticileri medyanın ve taraftarlarında baskısıyla Skibbe ile olan sözleşmelerini noktaladılar.

Peki sizce burada suçlu sadece Skibbe mi? Bence suçlulardan sadece birisi Skibbe. Diğerleri arasında sayabileceklerim Adnan Sezgin, Adnan Polat ve Haldun Üstünel'i de gösterebiliriz. Bir türlü Florya da disiplini kuramadılar. Futbolcuların yaşantısını düzene sokamadılar. Maçlarda futbolcular hakemlerle ve birbirleriyle tartışmaya başladılar. Skibbe'ye rest çekenler oldu. Farklı farklı açıklamalar geldi. Sağ elin yaptıklarından sol elin haberi olmadı. En önemlisi dürüstlük ilkesi kayboldu. Arkadaşlık ilkesi kayboldu. Bunlar arka planda yaşananlar oldu. Bir de sahada yaşananlar var ki bunlar sonucunda Skibbe de görevine veda etti. Sahadaki futbolcuların performansları ve istikrarsızları, maçlardaki oyun okuyamama ve oyuna müdahale edememesi kendisinin sonunu getirdi. Belki de güvendiği dağlara kar yağdı diyebiliriz. Performansları kötü olan oyunculara gereken yapılmadığından değişen birşey olmadı. Son maç bence bir çizgi olamaz. Maçın sonucu Kocaeli lehine 5-2 olabilir. Tam tersi de olabilirdi. GS'lı oyuncular yakaladıkları pozisyonları değerlendirselerdi belki de tarihi fark atılırdı. En azından Baros penaltıyı kaçırmasaydı maç 3-3 beraberlikle sonuçlanırdı ki FB'nin Trabzon'un mağlup oldukları haftada beraberlik kötü sonuç sayılamazdı. Ne yazık ki olmadı.

Dün akşam spor programlarında heemn felaket tellaklığı yapılmaya başlandı. GS'lı yöneticiler de galeyana gelip medyanın ve de taraftarların baskısıyla hayati değer taşıyan Bordeaux maçı öncesi Skibbe'yi göndererek takımdaki gerginliği had safhaya ulaştırdı. Yerine getirilen Bülent Korkmaz bence GS'ın ağırlığını kaldıramaz. Bugüne kadar kendisi ne yapmış ki Bursa ve Gençlerbiriğinde, GS'da yapacak. Umarım haklı çıkmam.

 
Toplam blog
: 13
: 675
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

Küçüklükten beri sporla içiçeyim. Ortaokul ve Lise zamanlarında okul takımlarında basketbol ve vo..