Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '20

 
Kategori
Futbol
 

G.SARAY - G.RANGERS ve RİO AVE

AVRUPA LİGİNDEN İKİ MAÇ ve BAHTSIZ BEDEVİ RİO AVES
 
Avrupa ligi Play-off da Galatasaray'ın Glasgow Ranger'a yenilerek elenmesi sanırım bu takıma gönül verenler için tam bir hayal kırıklığıdır.
 
Oynarsın, atarsın, atamazsın, futbolda bir sürü faktör var ama böyle top göremeden yenilmek biraz tuhaf.. Aslına bakarsanız bizim futbol anlayışımız hep oyuncu üzerine...Galiba en büyük hata da bu. Çok para verdiğimiz futbolcuyu Süpermen zannediyoruz ama ona top atmasını beceremiyoruz. .. İskoç'lar ne kadar hızlı ve çabuk oynuyorlar değil mi?...Bizde takım oyunu yok, yani topu alan bir sonraki hamleyi bilmiyor...Bu da Galatasaray'ın dersini iyi çalışmadığını gösteriyor.
 
Sıradan ama ekolu olan Avrupa takımlarının maçlarında çaresizliğimiz iyot gibi açığa çıkıyor.
 
Bir de yanlış tertiplerle oynama durumları var. Ne zaman T.Direktörler oyucu değişikliklerini yapıyor, takımlar o zaman daha iyi oynamaya başlıyor. Bu hepsi için geçerli...Devamlı el kol hareketleri ile ''ben öğrettim ama bakın yapamıyorlar'' der gibi oyuncuları suçlayan ifadeler takınan Fatih Terim orta sahadaki oyuncularının o berbat oyunlarına nasıl o kadar tahammül etti hayret?.
 
Kısa bir süre önce Futbolda şans faktörü ve KALECİ diye birer yazı paylaşmıştım...
 
Dün seyrettiğim diğer bir play-off maçı olan Rio Ave - Milan maçında hep bunları gördük...
Mütevazi bir Portekiz temsilcisi olan Rio Ave takımı bizim Hakan Çalhanoğlu'nun ünlü Milan takımını evirdi, çevirdi, tam 3 defa eleme durumuna getirdi ama şans ve kaleci faktörleri tur atlamasına bir türlü izin vermedi. Çok dramatik, aynı zamanda, penaltı atışları özellikle çok ilgi çekici, kalecilerin birbirine attığı penaltıları aynı şekilde üstten dışarı atmaları trajekomik bir olaydı.
 
Rio Ave takımı Beşiktaş'tan şansla kurtulmuştu. Maç 1-1 bitmiş maç yine uzatmaya gitmişti. Gitmeden önce de Beşiktaş'ın kaleciyi geçen 2 şutu direklerden dönmüştü. Sonra penaltıların hepsini atmışlardı.
 
Dünkü maçta önce Milan öne geçti. Sonra Rio attı. 1-1 bitti uzatmaya geçildi...Uzatma başlar başlamaz Rio 2-1 öne geçti. Artık maç bitiyor. hani basketteki gibi son bir kaç saniyeler...Milan penaltı kazanıyor. Hakan atıyor 2-2. Penaltılar başlıyor...
 
9 ar penaltı attılar hala kimsenin kaçıracağı yok. Nihayet Milan bir penaltı kaçırıyor. Rio atsa eleyecek Milan'ı.. ama olmuyor, top yan direğe çarpıyor, sonra diğer direğe, dışarı çıkıyor, penaltılar devam ediyor..
Bu arada Milan kalecisi çıkardığı bir penaltıda topu yine içeri kendi atıyor ve bu duruma ''nasıl oldu'' diye kendi de gülüyor!..
 
Herkes atıyor, sıra kalecilere geliyor. Milan kalecisi üstten topu dışarı atıyor...Şimdi Rio atsa kazanacak.. Kulübe zaferi kutlamak için yerinde duramıyor fakat o ne? Rio kalecisi de üstten dışarı atıyor...
 
Penaltılar tekrar baştan devam ediyor...Milan bir penaltı daha kaçırıyor, kaleci kurtarıyor...Rio artık bu şansı kullanır, bitirir diye düşünüyorum. Atsa elenecek koskoca Milan...Geliyor vuruyor, bu sefer de direk.. Top yan direkten geri geliyor..
Sonra dışarı penaltı atan, çıkardığı topu içeri atan Milan kalecisi penaltıyı kurtarıyor ve takımını gruplara taşıyor...
 
Hani bir söz vardır. ''Vermezse mabut, neylesin Mahmut?'' diye.
Aynen öyleydi. O top Rio'yu bir türlü istemedi. Bütün maç silkelediği, tek omzunu 3 kez mindere yapıştırdığı Milan'ı bir türlü tuş yapamadı elendi, yazık oldu ama bu takımın ismi bundan böyle Avrupa sahnesinde daha çok duyulacağı bir gerçek. Pertekiz ligi Benfica ve Porto'dan ibaret değil.
 
Futbol'da şartların eşitliği halinde şans ve kaleci çok önemli...
 
N.K
 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..