Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '17

     
    Kategori
    Kişisel Gelişim
     

    Güç Sende

    Güç Sende
     

    güç-sende


    Biz insanlar herzman değişimin farklı yollarını binlerce yıl aramışızdır. Değişimin kimlere göre farklı yollarla olacağı, tabiri caizce bir kurtarıcının geleceği umuduyla geçmiş, kimilerine görede değişimin içerden bir yerlerden geleceği konusunda bekleyiş içinde olmuşlardır. 

    Bazı yaklaşımlara göre değişimin zamanla olacağı ve bunuda evrimsel teoriye dayandırmışlardır. Evet, evrim varmıdır bunu diğer bir konumuzda paylaşırız.  Değişim varaolan insani süreçlerin üstünde bir algının oluşmasıyla başlar. Farklı hissetmek, farkındalığı hissettirmek. 

    Değişimin biri yada başka bir etken tarafından gerçekleşmesini beklemek sadece zaman kaybı. İnsan oğlunun fizyolojik ve psikolojik verileri incelendiğinde yapmakistediği herşeyin (karar verme sürecide dahil) kendi elinde olduğu aşikar. Asıl olan ne olmak istediğiniz yada ne yapmak istediğinizle alakalı.

    Şunu düşünmemiz gerekir; yaşadığımız hayatlar bize mi ait, bizmi kontrol ediyoruz? Kiminizin nasıl bir soru diye sorar olduğunu hiisetmekteyim. Bir düşünün!!! Bazen kendimize sorduğumuz soru, olmak istediğim yerde miyim yada ben bu muyum? gerçkten düşünülmesi ve konuşulması gereken bir konu. Hayatlarımız bir program çerçeveisnde bizler daha çocukken oluşmakta ve ilerleyen yıllarda pekişmektedir. Bazılarımızın mühendis olması, doktor olması, girişimci olması ve hatta araç kullanan bir oparatör olması.

    Bunun en büyük etkenlerinden birisi daha gücünü bilmediğimiz, hayatımızın tüm sosyal çevrçevesini oluşturan BİLİNÇALTI!!!

     

    Devam Edecek...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 69
    Kayıt tarihi
    : 15.06.17
     
     

    1981 İstanbul doğumlu Vefa YAVUZ aslen Nevşehirlidir. 2001 yılında Ziraat Fakültesi Gıda Bölümünd..