Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '10

 
Kategori
Müzik
 

Gülsin Onay'ın ADSO açılış konseri öncesi şanssızlığı

Gülsin Onay'ın ADSO açılış konseri öncesi şanssızlığı
 

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası daimi şefi Orhan Şallıel'de oradaydı akşam, şaşırmıştım herkes gibi. Konserin şefi Fahrettin Kerimov'du oysa! Şallıel sahneye çıkıp önce sevindirici haberi verdi; ADSO, önemli gördüğü konserlerin video kaydını yapacaktı artık, kayıtlara da izleyici/dinleyicinin ulaşması sağlanacaktı. Elektronik aygıtlar, mikrofonlar zaten yerlerini almıştı bile.

Sözlerini bir talihsiz olay haberiyle bağladı Orhan Şallıel; 'değerli sanatçımız Gülsin Onay'ın, konsere 10 dakika kala işaret parmağının kesildiğini, tüm çabalara karşın kanın bir türlü durdurulamadığını anlattı. Bu nedenle konserin akışında değişiklik yapıldı; senfoni önce çalınacak, aradan sonra Gülsin Onay sahneye gelecekti.

Sonuçta konser başladı, A.Dvorak 8. Senfoniyi çaldı orkestramız. Eser dört bölümlüydü: Allegro con brio, Adagio, Allegretto grazioso, Allegra ma non troppo.

Tamamen dolu salonda, doğal olarak tüm dinleyiciler Gülsin Onay'ı merak ediyordu. Aradaki süre dolmuş, konserin ikinci yarısı başlayacaktı. Ancak ara dahil, yarım saate yakın bir süre geçmiş olmasına karşın Onay ve ondan önce gelmesi gereken orkestra üyeleri bir türlü yerini almıyordu. Gerekçe bilindiğinden herhangibir protesto da yapılmıyor, sadece değerli sanatçımız merakla bekleniyordu. Sonunda orkestra üyeleri gözüktüler ve alkış tufanı başladı. Gülsin Onay bu alkış yağmuruyla başladı işte konserine. Görünür bir sorun yok gibiydi, piyanistimiz programını bildiğimiz nitelikte sürdürüyordu.

F.Chopin 2. Piyano Konçertosu'nun Allegro vivacesi sona ermesiyle birlikte o coşkulu alkışlar yeniden başladı. Peş peşe tam üç kez "bir daha" çaldı Gülsin Onay.

Değerli sanatçı Gülsin Onay böylesi bir şanssızlıkla yüreğimizi ağzımıza getrimişse de muhteşem bir konser akşamına da vesile oldu.

Hem teşekkür ediyorum hem de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ADSO'na da başarılı bir konser sezonu diliyorum.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..