Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gülümsemek

Tüm hücrelerimle geçmişim, anım, geleceğim ile birlikte gülümsüyorum. Şu an yeni bir yaratım anındayım.  

 

İnsanoğlu zamanın var oluşundan itibaren kelimeler, sesler, el ve beden hareketleri ile birbiri ile iletişim kurmaya başladı. Bir insan ile anlaşabilmenin özgürlüğünü karşımızdaki insanın bize verdiği geri bildirim ile anladı. Ve gülümsemenin en az konuşmak kadar önemli olduğunu anladı 

 

İnsanlara, hayata, hayatın zorluklarına karşı gülümsemek en büyük ilaç. Ve bu ilacın etkisi, bize verdiği gücü zaman zaman unutsak da, çok derindir. “Güzel söz yılanı bile deliğinden çıkarır”, gülümsemek de karşımızdaki insanı ve kendimizi ifade halimizi daha belirgin, anlaşılır ve etkileyici tutar.  

 

Gülümsemek, bizleri ne kadar uzakta da olsak birbirimize yakınlaştırır. Kendimizle olan uzaklık da buna dahil. Şöyle düşün; geçmişi her ne olduysa gülümseyerek hatırlamak mı bizi şu an da mutlu eder, yoksa üzüntüyle, kızgınlıkla hatırlamak mı? Kalplerin kırgınlığını, düşüncelerin uyuşmazlığını bir kenara bırakalım ve önce geçmişle barışalım. Bizi geleceğe hazırlayacak olan, yetiştiren ve büyüten geçmişimiz. Ve şimdi gelecek adına, geçmişin kaygısını, negatif duygularını ve bizi kötü etkileyen durumları geride bırakıp geleceğe kocaman bir gülümseme ile kucak açalım. Geleceğin pozitif kalarak kurgulanabileceğini bilerek, şimdi şu anda yaşayarak ve gülümseyerek devam edelim.  

 

Kendimiz, çevremiz ve sağlığımız için gülümseyelim. Çünkü gülümsemek bulaşıcıdır. Köprüler kurar, sevgi akışını sağlar. İnsana huzurlu olmayı, neşeli ve mutlu olmayı hatırlatır.  

 

Gülümsemek anlayış göstermektir. Hediyedir. Güçlü kılar.  

Şimdi kendinize kocaman bir gülümseme armağan edin, tüm bu yazıyı gülümseyerek okumayı yeniden deneyin ve her şeyin önce kendinizden başladığını ve bugünün artık sizi yeni bir yaratım gücüyle doldurduğunu, kendi gülümsemenizde görün. Gülümseyin... 

 

Hayatın yol göstericiliğine inanın. 

 

Yaşamınızın bereketle ve bollukla eşleşip birleşmesine niyeten, 

 

Sevgi ve şifayla kalın, 

 

Ebru Demirhan 

 

www.ebrudemirhan.com 

 

@ebrudemirhan.ytm 

 
Toplam blog
: 178
: 43
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlkokul Öğretmenliği, Sosyoloji bölümü lisans ve Psikol..