Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Gündem: Ankara’da belediye başkanı kim?

Gündem: Ankara’da belediye başkanı kim?
 

meşhur ego'lar.


Dert ettiğim şeyleri dilime kelam, kağıda kalem etme huyum daimdir. Uzun süredir lal olan bu sayfayı doldurmamın nihai nedeni ise yapılan indirim ve mevcut geri alma kararıyla yoğun gündemin içinde anasayfalarda yer alabilme başarısını göstermiş ufak bir haber başlığıyla ilgili. Ankara’da dolmuş ve ego 2 gün içinde %80 indirim ve bir o kadar zamma maruz kaldı. Danıştayın kararı halkı sevindirirken dolmuş şoförlerini ve Tayyip Erdoğan’ı üzmüş ki, kendisi dün bir açıklama yaptı ve bombayı patlattı; O zaman Danıştay belediyecilik yapsın! Yapsın yapmasına da 10 yıllık tahtı kolay bırakmazlar, biliyor musun başbakan… Aklıma geldi de Ankara’nın belediye başkanı kim sahiden, bu açıklamalar en çok o ağza gerek değil mi?

Açılan bir dava, halkın bayram ettiği bir olay üzerine bir başbakanın açıklama yapması abes geldi, neyse; Chp’li, Mhp’li ve hatta Bdp’li belediyecilere belediyecilik öğreten bürokratlar hangi partiye, siyasi görüşe aitti hatırlamakta zorluk çektim bir an. Hepsinden geçtim, hukuki bir olay üzerine danıştaya laf eden neden belediye başkanı değil de başbakan oluyor, haa pardon en son su sayaçları konusundan sonra inzivaya çekilmişti değil mi Gökçek… Konuşmasını mı yasakladılar, kulaklarını mı tıkadılar bilemeyeceğim. Tek bildiğim dolmuş fiyatlarının gündem yarattığı.

Bilmeyenler için; efendim 6 yıl önce ulaşım ücretleri için açılan dava yeni sonuçlandığı için dolmuş ve ego ücretleri indirime uğradı. 6 yıl öncesine, 1.850’den 1 liraya düşen ücretler, dolmuş şoförlerince küfürlerle, halk tarafından alkışlarla karşılandı. Bilinmeyenlere gelelim biraz da, Ankara’da bilet alırken gösterilmek zorunda olunan öğrenci pasoları artık ego şoförleri tarafından da kontrol ediliyor. Metrolarda kartın basıldığı mekanizmanın yanında bekleyen memurlar, kendi gişe memurunun onayına güvenmeyerek tekrar paso göstermemizi talep ediyor. En başa dönersek, Belediye bağlı olduğu devletin atadığı rektörün imzasını öğrenciliğe dair bir belge olarak kabul etmeyip, 20tl para vererek öğrenciden öğrenciliğini belgelemesini istiyor. İlginçlikler bu kadar da değil, mevcut kontrol noktalarındaki memurları öğrenci olduğuna ikna edene kadar insan öğrenciliğinden şüphe etmeye başlıyor.

Ankara’da ulaşım zaten muammalarla dolu… Öğrenci-Tam anlayışının olmadığı bir başkent, öğrencinin 20tl’sini daha cebe indirmek için ‘paso’ adı altında öğrenci kimliklerinin meşruiyetini sorgulayan belediye, dolmuş fiyatları gene mi değişti isyanına maruz halk, kararın 13 mart’tan itibaren geçerli olacağını akşam 5’te duyuran o saate kadar herkesin cebinden fazla para alan şoförler… Başbakandan mı, Başkandan mı, şoförden mi yoksa halktan mı insaf dilenmeli? Ben varamadım sonuca, bir kelam ettik, 2 gündür şoförlerle kavga ettik, adaletsiz ücretler, resmiyetsiz belgelerle öğrenci-tam gidip geliyoruz Ankara’nın betonarme güzelliğinde. İyi akşamlar sabredip okuyan herkese…

 
Toplam blog
: 44
: 740
Kayıt tarihi
: 18.07.07
 
 

Kişisel, deneme ve öykü türündeki yazılarımı bu sayfada paylaşıyorum. Yorum ve önerileriniz için şim..