Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

11 Şubat '12

 
Kategori
Gönüllülük
 

Gündüz farı yayılıyor - ( 1998 - 2012 )

Gündüz farı yayılıyor - ( 1998 - 2012 )
 

Gündüz farları her dört kazadan bir tanesini önlüyor..!


Merhabalar,

Sevgili arkadaşlar ve dostlar,

Evet,

Gündüz farı yayılıyor - Milliyet

6-Mayıs-1998 tarihli gazetede çıkan haber

6 May 1998 – Kayseri ve Kastamonu'dan sonra Ankara ve Adana'da gündüz farı ... Gönüllüler temsilcisi Necip Köni, Trafik Şube Müdürlüğü'ne 20 adet "Lütfen gündüz kısa farlarınızı yakın" levhası ile bin 500 adet el ilanı desteği verdiler.

Haberin geniş detayı ise ;
Gündüz farı yayılıyor...

14- yıl önce desteklenen bu trafik tatbikatı, bugün bir çok kazayı önlüyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan istatistiklerde her dört kazadan bir tanesi GÜNDÜZ FARLARININ sayesinde önleniyor.

6 May 1998 tarihine geriye dönüp bakınca ;

 


Fotoğraf * http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=34161&start=10

Kayseri ve Kastamonu'dan sonra Ankara ve Adana'da gündüz farı resmi araçlarda zorunlu hale getirildi

 

MİLLİYET'in "Hayatı Sollama" sloganıyla başlattığı trafik kampanyasında kazaların önlenmesi için yaptığı "gündüz far yakalım" çağrısına vatandaşlardan yanısıra yetkililerden de destek yağıyor. Görmek kadar görülmenin de hayati önem taşıdığı trafikte Kayseri ve Kastamonu'dan sonra Ankara ve Adana Valiliği'de aldıkları kararla tüm sürücülere örnek olmaları amacıyla resmi araçlarda gündüz far yakılmasını zorunlu hale getirdi. İstanbul Valiliği'nin de bugün yapılacak İl Trafik Komisyonu toplantısında bu yönde karar alması bekleniyor.
Avrupa Topluluğu'na üye 15 ülkede yapılan araştırmada gündüz farının, meydana gelen trafik kazalarını yüzde 12.4, bu kazalardaki ölümlerin yüzde 24.6 ve maddi zararın yüzde 20 azaltılmasında neden olduğu ortaya çıkarılırken, ülkemizde bu oranların daha yüksek olacağına dikkat çekiliyor.
Gündüz farının yararının küçümsenemeyeceğini, bu sayede önlenecek kazaların yanısıra ölümlerin maddiyatla ölçülemeyeceğini belirten Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu, il genelinde resmi araçlarda gündüz farı yakılması yönünde genelge yayınladıklarını açıkladı. Şahinoğlu, özel araçlarında gündüz far yakma uygulamasına katılmaları için teşvik edileceğini söyledi.
Adana Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarına yayınladığı genelgede, bugünden itibaren araçların gündüzleri kısa far yakmalarını istedi. Diğer araçların da gündüz far yakmasının sağlanması gerektiği bildirilen genelgede, AT'nin yaptığırdığı araştırmaya da yer verildi. Gündüz farlarının 15 Avrupa ülkesinde yakılması halinde, yılda 740 bin kazanın önlenebileceği, 5 bin 500 ölü, 155 bin yaralının kurtulabileceğini vurgulandı.

Adana'da kampanya

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Trafik Haftası etkinliklerine, gündüz farı uygulaması yaptığı kortejle başlattı. Atatürk Parkı'nda toplanan ilköğretim okulu öğrencileri, trafik polisleri, çeşitli dernek ve kurum temsilcileri, farlarını yakan trafik ekiplerinin öncülüğünde Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü. Etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşuyla sürdü.
Bu arada, Adana'da Milliyet'in başlattığı kampanyaya destek veren ve kendilerini Trafik Kazalarını Önleme Gönüllüleri olarak adlandıran vatandaşlar, "gündüz far yak" faks ağı ve otomobillere uyarı ilanları yapıştırma etkinliğini sürdürüyor. Gönüllüler temsilcisi Necip Köni, Trafik Şube Müdürlüğü'ne 20 adet "Lütfen gündüz kısa farlarınızı yakın" levhası ile bin 500 adet el ilanı desteği verdiler.

Kırmızı ışıkta kamera

ABD'de kırmızı ışık ihlalinden kaynaklanan trafik kazalarında yılda 700 kişi hayatını kaybederken bu ölümleri mininuma indirmek için her yol deneniyor.
Bu yöndeki çalışmaların en son örneği kırmızı ışık kameraları. Sistem oldukça basit bir mekanizmaya sahip. Önemli kavşaklarda trafik ışıklarına monte edilen bir kamera, kırmızı ışığın yanmasıyla birlikte çalışmaya başlıyor ve kurallara uymayan sürücüleri anında tespit ediyor.
Bir fotoğrafın binlerce kelimeye bedel olduğu sözünü doğrulayan trafik ışığı kameraları ABD'nin birçok kentinde devreye girmiş durumda. Los Angeles'ın en zenginlerinin yaşadığı Beverly Hills'de geçen eylül sadece bir kavşağa yerleştirilen kamera, günde ortalama 130 kırmızı ışık ihlali tespit ediyor. Kırmızı ışıkta geçtikleri kamerayla belgelenen sürücülere kesilen ceza ise 271 dolar (yaklaşık 70 milyon lira).

NOT * ( Fotoğraflar )

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=34161&start=10

internetden alınmıştır.

 

Sevgiler, selamlar ve saygılar.

NECİP KÖNİ - ADANA / TR

 

 


B u T i K G a Z e T e

[Resim: mercedd3in1.gif]

 

G ü n d ü z k ı s a f a r l a r ı n ı z ı y a k ı n ı z ..!


 

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..