Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Güvendik bir felakete, batıyoruz BOP'a iyice

Güvendik bir felakete, batıyoruz BOP'a iyice
 

Parris konuşmasında, Ermeni lobisinin 1915 olaylarına ilişkin tezlerini kabul ettirmek için tamamen harekete geçmiş durumda olduğunu ve yeni yönetimin üyelerinden de daha önce hiç görülmemiş derecede destek aldıklarını vurguladı.

Emekli büyükelçi, "Bu akşam oturduğumuz yerden resim pek iç açıcı görünmüyor... Ancak en sonunda Washington'da birileri ABD'nin çıkarlarının nerede olduğunu hesaplayacak ve ona göre hareket edecek. Şu dönemin böyle bir adım atmak için doğru zaman olmayabileceği ve bu konuya bu şekilde yaklaşmak için aslında hiçbir zaman doğru bir dönemin olmayabileceğini söylemek için güçlü ve potansiyel olarak zorlayıcı argümanlar yapılabileceğini düşünüyorum" dedi.

Bu ortamda Ermeni iddialarının tanınmasına dönük bir girişimin ABD Temsilciler Meclisi ya da Beyaz Saray nezdinde gündeme getirilip getirilmeyeceğinin hala net olmadığını anlatan Parris, yine de bu konunun Türkiye ile yeni yönetimin ilişkileri açısından "şekillendirici bir deneyim" olabileceğini belirtti.

Parris, Washington nezdinde Türkiye'nin en önemli destekçilerinden olan Yahudi lobisinin tutumuyla ilgili bir soru üzerine ise burada Türkiye'ye dönük bir "hayalkırıklığının" olduğunu çünkü İsrail'in Gazze saldırıları sırasında Ankara'nın taraf tuttuğunu düşündüklerini belirtti ve şunları söyledi:

"Soykırım iddialarıyla ilgili Yahudi lobisinin karşı bir harekete geçme konusundaki heyecanının olumsuz etkilenmesi potansiyeli var... Lobiden gelen açıklamalara baktığınızda Türkiye'nin stratejik önemine vurgu yapıyorlar. Ancak burada söylenen ya da yapılanların Yahudi lobisinin tutumunu etkilemeyeceğini söylemek doğru olmaz."


Kısaca adam diyor ki; eğer siz İsrail'i ve Amerika'yı yani emperyalizm'i desteklemezseniz, bizde Ermenistan'ın iddialarında sizi desteklemeyiz.

Yahu anam babam, bir Ermenistan hükümetini asılsız iddiaları gündeme getirmesi için kışkırtan sizsiniz. Resmi kaynaklar net bir şekilde ifade ediyor ki, ortada bir soykırım yoktur. Aynı kaynaklar İsrail'in Filistin'de, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, Amerika'nın Irak'ta hatta Amerika'nın Japonya'da (1945 Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombaları atıldı) yapmış plduğu planlı soykırımı belgeleyebiliyor.

1915'de Ermeni çetelerin Fransız ve Ruslarla yaptığı işbirliği sonucu, Türk köylerine yaptıkları saldırılarda bir çok köy yağmalanmış, tecavüz vakaları gerçekleşmiş ve insanlar öldürülmüştür.

Aslen Ermeni olan fakat Erzincan da doğan ve Türkiye' de büyüyen bir komşumun anlattığına göre, ellerinde ateşli sopalar olan Ermeni çeteleri yaşadıkları köye baskında bulunmuş ve köyü yağma etmiştir.

BOP denile proje tıkır tıkır işliyor. Amaç Ortadoğu'nun petrol ve en önemlisi su rezerv lerini galon galon sömürmek. İsrail'in bayrağının anlamı: Üsteki ve alttaki mavi şerit Fırat ve Dicle nehri, ortadaki Pentagram da güç demek. Yani Fırat ve Dicle arasındaki tek güç biziz. BOP'un sınırlarıyla ne kadar uyumlu değil mi?

Abdülhamid'den beri, Yahudi lobileri Ortadoğu'da bir yahudi, devleti kurmak istiyorlar. Çünkü o günlerde o topraklarda petrol uranyum vs.. olduğu biliniyordu.

Ülkemizin bir numarası ve iki numarası, önce hasır altından anlaşmalara imzaları atıyorlar. Sonra da göstermelik reklam kokan hareketler yapıyorlar. Çünkü yerel seçimler yaklaşıyor. susuz köylere buzdolabı çamaşır makinası dağıtımı, muhtaç ailelere (bir çoğu partilisi) kömür, altın erzak dağıtımı yetmemiş biraz da şova gerek varmış.

BOP'un kuklalarıdır bu eküriler. Bop tıkır tıkır işliyor.

Sonuç... Bindik bir alamte gidiyoruz kıyamete...

24 Nisanda ABD'de Ermeni soykırımı tasarısı görüşülecek. Karar sizce ne olacak.

Kısaca BOP:

Büyük Ortadoğu Projesi , resmi adıyla Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Girişimi.

Büyük Ortadoğu Projesi, ABD'nin batıda Fas, Moritanya, doğuda Orta Asya veMoğolistan, kuzeyde Kafkasya ve Türkiye, güneyde Arap Dünyası'ndan Somali'ye kadar uzanan bir coğrafyada yer alan ülkelere yönelik siyasi, hukuki, bilgi/eğitim, ekonomi, sosyal ve güvenlik boyutlarını içeren kapsamlı bir "islam coğrafyası" dönüşüm stratejisi olup, bu alanlarda uzun vadeli bir değişimi hedeflemektedir.

ABD’nin Donald Rumsfeld, Dick Cheney, Paul Wolfowitz, Richard Perle ve William Kristol öncülüğünde, 1997'de oluşturduğu 'Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi'nin (PNAC) bir alt unsurudur.[1]

ABD Kongresinin 1957’de kabul ettiği Ortadoğu’da Barış ve İstikrarı Koruma başlığını taşıyan ve Eisenhower Doktrini olarak anılan kararı bugünkü BOP'tan farklı değildir.

BOP’a ilişkin bütün değerlendirmeler, NNSS 02 olarak kodlanan Ortadoğuda ABD’nin Yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi: Bir 11 Eylül Sonrası Analizi, (New National Security Strategy of The USA in the Middle East Apost September 11 Analysis) adlı belgeye dayandırılmaktadır.

ABD Hükümeti bu politikasını farklı yollarla açığa çıkarmaya başlamış ve önümüzdeki 10 yılda ABD- Orta Doğu Serbest Ticaret Alanı önerisi ve Aralık 2002’deki Orta Doğu Ortaklık Girişimi bünyesinde destek programları bunlardan birkaçını oluşturmuştur.

Ulusal Demokrasi Desteği’nin (National Endowment for Democracy) 20. yılında ABD Başkanı tarafından geliştirilen ve 2004’teki State of Union konuşmasında daha da genişletilen, en son olarak da, G-8 Zirvesi için hazırlanan ve Al-Hayat Gazetesinde 13 Şubat 2004’te yayınlanan çalışma kağıdı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 2002 ve 2003 Arap İnsani Kalkınma Raporları’nda belirtilen ‘eksikliklere’ dayandırılmıştır.[2]

ABD Büyük Orta Doğu Projesini, desteğini almak istediği G-8’i oluşturan Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kanada, İngiltere ve Rusya’ya iletmiştir. Bu ülkelerde mercek altına alınan proje, Haziran 2004’te Amerika’da, G-8 zirvesinde ele alınmıştır.

"2000'li yıllarda yaşamanın en büyük güzelliği, Emperyalizmin köpeği olan insanların rezilliklerini görebilmektir"

"Adam olup adam gibi adamları seçmediğimiz için yüzyıl önceki günlere geri döndük"

 
Toplam blog
: 26
: 789
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

20 yaşında tiyatro oyuncusuyum. Düşünen bir insanım. Edebiyatla aşırı derecede ilgiliyim. Şu anda sa..