Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Haaretz'in blöfü

Haaretz'in blöfü
 

Anlaşıldı. İsrail yine savaş istiyor. Baksanıza Haaretz Gazetesi yine döktürmüş: 

“Hamas, Batı Şeria'daki faaliyetlerini yeniden başlatarak, İsraillileri kaçırıp öldürmeyi planlıyor” 

Bu havadisle çatışma olasılığını daha doğrusu bu planı çıkabilecek çatışmaya bahane olarak sunma hazırlığı içinde olduğunu gösteriyor bize, İsrail. 

Zaten İsrail'in daha evvel ki sınıra yerleşim yeri inşa etme teşebbüsleri de bölgedeki gerginliği tahrik edecek girişimler olarak bilinmekte. 

Her halükârda bölgede gerginliği isteyen taraf olarak ortaya çıktığı açık, İsrail’in. 

Buna rağmen kendisini hala mağdur olarak ortaya atması olasıdır. 

Hamas’ın sözüm ona roketleri nasıl olsa İsrail’de “büyük yıkımlara” yol açıyor. 

Tabii buna karşılık Hamas’ın da olası çatışmayı Lübnan’a yaymaya çalışabileceği ihtimalini de unutmamak gerekir. Tıpkı 2006 Senesi’nde olduğu gibi. Aslında İsrail’in hedefi 2006’da i mağlubiyeti yaşattığı için hala aklından çıkarmadığı Hizbullah ve onu destekleyen İran’dır. Bunun intikamını almak istiyor, İsrail. 

2008 Sonunda ki Dökme Kurşun Operasyonunun da asıl amacı buydu. Savaş'taki şiddetin dozunu artırarak Hizbullah’ın müdahalesini temin edip Lübnan’a girmek istiyordu. Fakat Hizbullah’ın bu tahrik edici tavırlara yanıt vermemesi İsrail’in malum planını boşa çıkarmıştı. Şunu da unutmamak gerekir ki; İsrail, vazgeçmeyecek. Haaretz’in manşeti de bu bakımdan önemlidir. 

Tabii burada esas önemli konu; Hizbullah’ın ve ondan da önemlisi asıl hedef olan İran’ın bir çatışma ortamına çekilmek istenmesi. 

İsrail’in bu bakımdan İran’ı ateşin içine çekme oyunu bu şartlarda ancak 2006’da olduğu gibi Lübnan’da ki Hizbullah ile sınırlı olabilir. O bile şu anki vaziyet itibariyle zor. 

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..