Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '10

 
Kategori
Sinema
 

Haftanın filmleri.. 12/19 mart

Haftanın filmleri.. 12/19 mart
 

Acı Bir Hayat Öyküsü
Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire

Yönetmen Lee Daniels
Senaryo Geoffrey Fletcher, Sapphire
Oyuncular Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton, Mariah Carey, Sherri Shepherd Filmin Türü Drama

Sapphire’in “Push” isimli romanından sinemaya uyarlanan film, aile içi şiddet ve tecavüz konusunu işliyor. Precious, Altın Küre 2010’da ”En İyi Drama”, ”En İyi Kadın Oyuncu” ve ”En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dallarında aday gösterdi.

KONUSU: Tüm yaşadıklarına rağmen Precious içinde bulunduğü durumu kaderinin bir parçası olarak kabûllenmiştir ve yaşadığı sorunlardan hayal dünyasında gezintiye çıkarak kaçmaya çalışmaktadır. Film, hayatın umutla bakılması gereken bir hediye olduğu düşüncesi ile hareket ediyor ve aynı zamanda, çaresiz insanların yalnız olmadıklarını, onlara her zaman yardıma hazır kurumların var olduğunu anlatıyor.

Zindan Adası / Shutter Island

Yönetmen : Martin Scorsese
Oyuncular : Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams, Max von Sydow, Emily Mortimer, Patricia Clarkson, Jackie Earle Haley

KONUSU: ''Yıl 1954. Soğuk savaş zirve noktasında. Adli polis Teddy Daniels ve yeni ortağı Chuck Aule çok sayıda cinayet işlemiş, zeki bir kadın katilin kaçmanın imkansız olduğu Aschecliffe Hastahanesi'ndeki son derece güvenlikli bir odadan esrarengiz bir biçimde kayboluşunu araştırmak üzere Zindan Adası'na çağrılır. Bu uzak, fırtınaların dövdüğü adada araştırma yapan psikiyatrlar ve tehlikeli psikopat hastalar bulunmaktadır. Bu ürkütücü ortamda hiçbir şey göründüğü gibi değildir.''


Yüreğine Sor

Yönetmen : Yusuf Kurçenli
Oyuncular : Tuba Büyüküstün, Kenan Ece, Hakan Eratik, Ayla Algan, Alp Öyken, Hakan Karahan

KONUSU: Yusuf Kurçenli'nin yönettiği ve Tuba Büyüküstün, Kenan Ece, Hakan Eratik ile Aliye Esra Salebci'nin oynadığı ''Yüreğine Sor'', farklı inançlara sahip iki genç arasındaki aşkı beyaz perdeye aktarıyor. Karadeniz'in muhteşem doğasında çekilen filmin konusu özetle şöyle:

''Esma ile Mustafa birbirini sevmiştir, fakat bu aşkın bir engeli bulunmaktadır. Mustafa, gizli Hristiyandır. Esma dahil herkes onu Müslüman sanmaktadır. Öbür yandan Osmanlı, yaptığı yasal düzenlemelerle Hristiyan tebaayı Müslümanlarla eşit duruma getirmiştir. Kilise, gizli Hristiyanların dinlerini açıklamasını istemektedir. Mustafa, kilise ile aşkı arasında kalmıştır.''


Ay Lav Yu

Yönetmen : Sermiyan Midyat
Oyuncular : Sermiyan Midyat, Kathie Gill, Steve Guttenberg, Mariel Hemingway

KONUSU : Tinne Köyü’nün muhtarı olan Yusuf Ağa 100 yılı aşkın yaşadıkları, fakat resmi olarak kaydı bulunmayan topraklarını tanıtmak ve devlete açılmak için devamlı devlet büyüklerine mektuplar yazmaktadır. Tinne Köyü’nün bir kimliğe sahip olması, resmiyete kavuşması Yusuf Ağa’nın en büyük hayalidir. Oğlu İbrahim’i de sırf bu amaç uğruna, okuyup büyüysün, kimlik sahibi olup Tinne’yi var etsin diye bir cami avlusu yerine fakülte avlusuna bırakmış. Yusuf Ağa’nın imdadına yetişen Papaz Hana, İbrahimi nüfusuna geçirmiş ve kimlik sahibi olmasını sağlamıştır. İbrahim artık 30 yaşına gelmiş, askerliğini yapmış ve artık köyüne geri dönmüştür. Köyün tek resmi kimlik sahibi olan ve tek umudu olan İbrahim, köyüne dönmüştür dönmesine de beraberinde bir dolu sürprizi de getirmiştir. Kim derdi ki tek bir Allah’in kulunun bile uğramadığı Tinne’ye, gün gelecek ve Colarado’dan bir ask gelecek, Jessica gelecek, Amerika gelecek. Tinne’nin umudu okumuş Ibrahim, Ibrahim’in aşkı Colaradolu Jessica. Türk Devleti’nin 'resmi’ olarak tanımadığı Tinne Köyü’nde Kürt genci İbrahim ve Amerikalı Jessica, büyük aşklarına bir vatan bulabilecekler midir? Aşkın vatanı Tinne midir, aşkın vatanı yok mudur?
11 Eylül saldırısından sonra birbirinden fena halde korkan ve neredeyse nefret eden Amerika ve Ortadogu insanlari bir aşk yüzünden ilk kez biraraya gelmektedir. Ancak bu kez başlarında ne siyasiler ne de politikacılar vardır. Sadece insan insana bir karşılaşmadır onların ki.

Ölümcül Tuzak

Oyuncular: Jeremy Renner (Staff Sergeant William James), Anthony Mackie (Sergeant JT Sanborn), Brian Geraghty (Specialist Owen Eldridge), Guy Pearce (Sergeant Matt Thompson), Ralph Fiennes (Contractor Team

KONUSU: Chris Hedges’in “Savaşma arzusu güçlü ve ölümcül bir bağımlılıktır. Savaş bir uyuşturucudur.“ sözüyle açılan film, dünyanın en zor işlerinden birini yapan, muharebe sırasında bombaları etkisiz hale getirmekle görevli askerlerin yaşamından bir kesit sunuyor.

Çavuş James (Jeremy Renner) yeni atandığı görevinde , yüksek eğitim almış bir grup askeri şiddet dolu bir çatışmaya gönderir ve emir altındaki askerler Sanborn ve Eldridge’i (Anthony Mackie and Brian Geraghty) ölümcül bir şehir muharebesinin içine salarak onları şaşırtır. James adeta ölüme meydan okurca kaygısız davranmaktadır. Askerler yeni ve vahşete eğiilmli önderlerini zaptetmeye çalışırken, şehir de kaos ortamına dönüşür ve James’in karakteri, yanındaki herkesi n hayatını değiştirecek şekilde açığa çıkar.


 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..