Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '07

 
Kategori
Balıkçılık
 

Haftasonu Sazlıbosna' da balık tutmak

Haftasonu Sazlıbosna' da balık tutmak
 

“Bahar ayı geldi , her yer yemyeşil ağaçlar çiçek açmış , hava şartları süper sıcacık bir pazar sabahı erkan kalkıp oltamı aldım ve Hadımköy üzerinden Sazlıbosna gölüne Turna balığı avına gittim.Oltamı suya 3 'ncü atışımda bir ağırlık takıldı , bir yeremi takıldı yoksa bir odun parçasına mı ? "yosunda olabilir dedim " , ne olduğunu anlayamadığım şey oltamın ağır ağır gelmesi idi.Yaklaşık 5-10 mt oltayı çektikten sonra suyun üstünde adeta dans edercesine 4 kg'luk kuzu gibi bir Turna balığı göründü , büyük bir Turna balığı tutmuştum.

Pazar günümü temiz havada balık avlayarak( tutmasamda önemli değil bence) temiz hava almış olmamın ciğerlerime bol bol oksijen çekmenin verdiği keyif ile günümü geçirmiş oldum.

Sizlerde Doğa'ya tabiata giderek şehrin vermiş olduğu stresden biraz olsun uzaklaşmanızı , aileniz ile piknikler yaparak , balığa giderek yürüyüş yaparak böyle güzel aktiviteler ile tatil günü olan pazar gününüzü bu şekilde geçirmenizi tavsiye ederim.”

İşte böyle diyor.Volkan Günaydın, Sazlıbosna’nın o püfür püfür esen temiz havası, şehrin gürültüdünden ve stresinden uzak, birde balık tutmak size keyif veriyorsa eğer, yok vermiyorsa bile ne olur ki, hiç önemli değil, amaç hava değişikliği haftanın yorguluğunu atmak değilmi? Ha balık tutmuşsun, ha tutmamışsın arada bir fark yok,

Balık tutarsan eve döndüğünde mahalleliye hava atarsın, “işte bu balıkları abiniz tutu” diye, yok tutmadınız ozaman eve giderken boynunuz bükük, alırsınız bir balıkçıdan babaç Turnaları al sana, değişen bir şey yok..

Gerçi bugünlerde göl biraz çekilmiş, çünkü küresel ısınma ve akabinde yağmayan yağmurlar göllerin su çekilmesine sebep oldu. Eğer yağmur yağmassa yazın kavurucu sıcaklarında işimiz harap, yetkililer bu yaz su sıkıntısı olmaması için halkın tasarufa gitmesini ve en az%25 tassaruf yapılırsa su kesintisine gerek olmadığı yönünde açıklamalar yapmaktadırlar. Su kullanırken bu yaz biraz dikkat..

Sazlıbosna, 1384 nüfuslu bir köydür.

Arazi yapısı tarıma elverişlidir. 1997 yılında yapılan Sazlıdere Barajı'nda, tatlısu balığı (sazan, turna) avlanmaktadır. Doğusunda Gaziosmanpaşa, güneyinde Küçükçekmece, batısında Hadımköy , kuzeyinde Çilingoz Köyü bulunmaktadır.

İlçeye uzaklığı 28 km olup, Hadımköy , Nakkaş, İzzettin Köyü üzerinden Çatalca'ya ulaşılmaktadır.

Köy halkı geçimini, çiftçilik, pazarcılık, nakliyecilik ve hayvancılıktan sağlamaktadır.

Bu kadar bilgi yeter, haydi oltalar arabaya, istikamet sazlıbosna... marş..marş..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..