Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '18

 
Kategori
Resim
 

Hakan Bayer'in “Kaos Estetiği İzleri” UPSD Sanat Galerisi'nde

Hakan Bayer'in  “Kaos Estetiği İzleri” UPSD Sanat Galerisi'nde
 

UPSD Sanat Galerisi 21 Mayıs - 3 Haziran 2018 tarihleri arasında Hakan Bayer'in "Kaos Estetiği İzleri" isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 

Mehmet Demir küratörlüğünde gerçekleşen sergide sanatçı yaşadığımız hayata dair izlerin oluşturduğu durumları ele alarak kendisiyle bir çeşit hesaplaşma içine giriyor. Büyük bir tutku ile ortaya çıkan resimlerin hayatın bir parçası olması ve aynı zamanda bu hayata karşı çıkması çelişkili gibi görünse de yeni bir bilincin oluşmasına neden olmaktadır. 

Yarattığı yüzeylerde müdahale edilmiş yeryüzü kesitlerini, matematiksel bir düşünce ile yeniden kurgulayan sanatçı, resimlerinde normlara bağlı kalarak yeni soyutlama biçimlerine girmiştir. Eserlerinde Keskin çizgilerin sınırladığı alanlarda iç içe geçen ve bazen net bir şekilde ayrılan blok renklerin yarattığı görsellik, resimlerin etkisini arttırarak farklı bir kaos estetiği ortaya çıkarmıştır. Güçlü bir renk armonisinin var ettiği bu durum, sanatçının özgün dili olarak görülebilir. Kendine ait estetik bir anlatım biçimi oluşturan sanatçının belki de izleyiciyi etkileyen yanı da bu durumdur ve onun yaşamla olan bağını, dolaysızca tartışmaya açar.

Farklı bir estetik arayışın göstergeleri niteliğinde olan sergi 3 Haziran 2018 e kadar Pazartesi günü haricinde her gün 12.00 – 18.00 saatleri arasında UPSD Sanat Galerisi'nde görülebilir.

 

 
Toplam blog
: 84
: 605
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Konya Akşehir doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliğ..