Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Hakan Şükür Kimdir?

Hakan Şükür Kimdir?
 

Merhaba,

Yeni bir yazı-yorum ile karşınızdayım.

Konumuz Hakan Şükür.  

Lig Tv ile anlaştığını duyduğum anda konunun dallanıp budaklanacağını tahmin etmiştim zaten. Herkesin bir şeyler söylediği ortamda yıllardır içimde birikmiş Hakan Şükür yorumlarımı sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Daha doğrusu vermiştim ama bir türlü onay dan geçemedi. F tipi örgütlenme nedeniyle sadece gazete ve internet sitelerindeki haberleri yazmak zorundayım.

Bugüne kadar her yaptığı , her adımı olay olan birisi. Torino’ya transfer olduğu günden bugüne sürekli   gündeme geldi.

Ağlaya ağlaya gitti Torino’ya. Sonra evlenmek için Tansu Çiller’i devreye sokup kız istedi.

Öteden beri zaten Fethullahçı olduğu biliniyordu. Birde onu nikâh şahidi yaparak bunu tescilledi.

Evlendiği kişiden bir süre sora ayrıldı. Kadın hakkında yaptığı açıklamalar hatırlanacaktır. Sonra kadın Sakarya depreminde vefat edince mezarına gidip ağladı.

Sürekli olarak para , prim vb konularda adı geçen ve futbolcuları kışkırtan hep o oldu.

Geçmişi kısaca hatırlayalım ;

Euro 2000 Şampiyonası elemeleri için Hakan Şükür’ün başını çektiği grup federasyon başkanı Haluk Ulusoy’dan jeep sözü alıyorlar. Bu jeepler de o zamanki sponsor firma olan Hyundai tarafından veriliyor. Fakat Hakan Şükür efendi bunu kabul etmiyor. Neymiş efendim Mercedes marka jeep istermiş paşa. Sorun Haluk Ulusoy’un jeepleri kendi cebinden almasıyla çözülüyor. Allah bilir o jeeplerin parası da federasyonun kasasından çıkmıştır.

Yıl 2003 bu sefer hedef Euro 2004 Şampiyonası. Konu yine primler ve tahmin edeceğiniz gibi başrolde yine Hakan Şükür. Federasyon şampiyonaya katılma hakkı elde edilirse 1 trilyon prim dağıtacağını vadetmişti. Fakat şampiyonaya direkt katılma hakkı elde edilemedi. Letonya ile baraj maçları oynanacaktı.

Hakan Şükür, maçtan önce Şenol Güneş ile biraraya geldi. Görüşmede federasyon yetkilileri de bulunuyordu. Hakan, arkadaşlarının isteğini aktardı. Aldığı yanıt, ‘‘Maç bitsin, sonra görüşürüz’’ oldu. Ancak Hakan, arkadaşlarının yanıt beklediğini iletti. Tecrübeli futbolcunun bu ısrarı üzerine prim pazarlığı başladı ve anlaşma sağlandı. Ve Hakan Şükür bu görüşmeden sonra Şenol Güneş tarafından kadro dışı bırakıldı.

Devam ediyoruz. Galatasaray’da futbolu bıraktıktan sonra geçinemeyen Hakan Şükür’ün imdadına bu sefer TRT yetişti. TRT de yayınlanan stadyum programının kadrosuna yorumcu olarak katıldı. TRT nin bu tercihi yaparken Hakan Şükür’ün cemaat bağlantılarının etkili olduğu ve bu sayede afaki bir ücrete işe alındığı uzun süre gündemde kaldı. Hatta bu konu mecliste bile tartşıldı. Hakan Şükür milletvekili seçimlerine kadar devam ettiği yorumculuk için aldığı ücret aylık net 56 bin TL.

Bir şekilde kendine mecliste yer bulan Hakan Şükür daha ilk beyanatında milletvekilliği elbisesinin kendisine ne kadar büyük geldiğini göstermiş oldu. Yemin etmeyen CHP ve BDP li vekiller hakkındaki görüşü sorulduğu zaman ; “Benim bu konu hakkında bilgim yok ,büyüklerimiz daha iyi bilir” dedi.

Ve sıra geldi son olaya.

Milletvekili maaşlarına yapılan son zamla dahi geçinemeyen Hakan Şükür’ün imdadına bu kez de Lig Tv yetişti. Ve Mustafa Denizli’den boşalan koltuğa Hakan Şükür oturdu. Bu sefer alacağı aylık ücret 150 bin TL olarak açıklandı.

Kıyamette bundan sonra koptu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Akp İstanbul Milletvekili Hakan Şükür 'ün Lig TV yorumculuk yapacağı yolundaki haberleri, ''Vekillik ile bağdaşmayan bir iş yaptığın zaman milletvekilliği düşer.  Ağır yaptırımlar var'' diye değerlendirdi.

Hakan Şükür de buna cevap olarak ''Etik olmadığını düşünmüyorum. Yazı yazarak para kazanan milletvekilleri var. Özgürlüklerin konuşulduğu bir ortamda böyle bir konunun konuşulmasını istemezdim. Vicdanen rahatım'' dedi.

Gelelim işin yasal boyutuna;

Anayasa’nın 82. maddesi de milletvekillerinin yapamayacakları işleri şöyle düzenliyor:

‘’TBMM üyeleri Devletin veya diğer kamu tüzelkişilerinin doğrudan veya dolaylı olarak katıldığı teşebbüs ve ortaklıklarda; özel gelir kaynakları ve özel imkânları kanunla sağlanmış kamu yararına çalışan derneklerin ve Devletten yardım sağlayan ve vergi muafiyeti olan vakıfların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar, vekili olamazlar, herhangi bir taahhüt işini doğrudan veya dolaylı olarak kabul edemezler, temsilcilik ve hakemlik yapamazlar’’

3069 sayılı milletvekilliği ile bağdaşmayan işler kanununa göre de milletvekilleri, devlete ait kurum ve kuruluşlarda ücret karşılığı iş takipçiliği, komisyonculuk, müşavirlik yapamıyor. Bu yasada ‘’Serbest mesleklerini icrada ve ferdi işletmelerini idarede milletvekilliği unvanlarını kullanamazlar’’ hükmü de bulunuyor. 

Sonuç olarak normal şartlarda Hakan Şükür’ün bu yorumculuk işini yapmaması gerekiyor. Ama burası Türkiye ve cemaatin sözü maalesef her yerde geçtiğine göre Hakan Şükür hem geçinemediği milletvekilliğini yapmaya devam eder , hem de LİG Tv den ayda 150 bin TL alarak yorumculuğunu da yapar.

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.

Gelecek yazı-yorum da görüşünceye dek sağlıcakla kalın……

 

A. Bilgehan Varol

 

http://blog.milliyet.com.tr/bilgeyle
http://www.facebook.com/bilgehanv
http://twitter.com/Bilgehanv
http://gplus.to/bilgehanv
http://bilgeyle.blogspot.com/
http://www.gazetecafe.com.tr

 
Toplam blog
: 56
: 2108
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Denizli Anadolu Lisesi, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi ve Beykent Üniversitesi MBA ted..