Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Hakemlik zor zanaat

Hakemlik zor zanaat
 

Bir hakem maça başlamadan hangi ruh haliyle kendini hazırlar merak ederim. Düşünebiliyor musunuz, verdiğiniz bir kararı beğenmeyen binlerce insan solvo küfrediyor. Yani insan kulağına tıkaç tıkasa bu sesden kaçamaz. Bu nedenle sanırım hakemlik kurslarında olayın bu yanı için de hakemler özel yetiştiriliyordur.

Olayı biraz daha derinine incelersek bizim gibi doğu toplumlarında bu sövme olayı biraz daha hayat mayat meselesidir. Sokakta birine basit bir şekilde küfürün sonunda cinayetle bitmiş bir sürü vakayı okuruz gazetelerde.
Durum böyle oluncada karşımızdakinin bize sövmesine alışık olmadığımız, böyle bir durum için hep gardımızı aldığımız bir toplumda koskoca bir stadın hep birden küfretmesine dayanmak gerçekten olağanüstü bir sinir sistemi gerektirir.

Hakemler yönetecekleri bir maça eş dost akrabanın gelmesini isterler mi acaba? Ben istemezler diye düşünüyorum. Yani hiçbir akraba, eş dost da; "Oh! oh! sövün dilleriniz dert görmesin" demez herhalde oturduğu yerde. Bu durum acaba bir hakemin seyircisi fazla olan tarafa biraz daha tölaranslı olmasını sağlar mı bilmem fakat bence hakemlik öyle "Ben mesleğimi çok seviyorum" denebilecek kadar kolay bir meslek kolu değil gibi ne dersiniz? Saygılarımla....
 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..