Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '17

 
Kategori
Müzik
 

Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Türk Müziği Şan Sınıfları yıl sonu Konseri

Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Türk Müziği Şan Sınıfları yıl sonu Konseri
 

Konser sonrası tüm öğrenciler ve öğretmenleri Nilgün Onat seyircileri selamlıyorlar


2016-17 eğitim sezonu kapandıkça, okulların da yıl sonu etkinlikleri artmaktadır. Bunlardan biri de, İstanbul Beyoğlu Şişhane'deki Yerleşkesinde, Haliç Üniversitesi Konservatuarı Türk Müziği Şan Sınıfı öğrencilerinin TSM yıl sonu konseri idi. Konser okulun salonunda yapıldı ve tüm öğrencilere, ud ile öğretim görevlisi Atakan Atasever eşlik etti.
 
Nilgün Onat'ın şan sınıfı öğrencileri Dilay Hacıosmanoğlu, Çağlar Metin, Seda Yersel, Enes Bandar, Büşra Yılmaz, Seda Kıcır ile İhsan Uğur Yazar'ın şan sınıfı öğrencileri Deniz Kaya, Enis Veyselli, Gökhan Meran sırayla sahneye çıkarak TSM'nin en güzel parçalarından demetler sunarak, asla büyük ağabey ve ablalarını aratmadılar. Programda Bekir Sıtkı Sezgin, Şükrü Tunar, Fehmi Tokay, Mısırlı İbrahim Efendi, İsmail Baha Sürelsan, Refik Fersan, Faruk Kayacıklı, Rıfat Bey ve Avni Anıl'dan eserler seçerek, tüm genç solistler bunları mükemmel bir şekilde icra ettiler. Öğrencilerin performanslarını dinlerken, insanın geleceğine olan güveni bir kat artıyor. Bu gençler büyüyecekler ve kültür ve sanat dünyamıza renk ve tat verecekler. İşte bunun bana verdiği güven ve umut benimle birlikte, salondaki tüm dinleyicileri mutlu etti. Geçler hiç detone olmadan, seslerini de fazla forse etmeden, son derece kararlı ve düzeyli yorumlarıyla, her seferinde bolca alkışaldılar. Tüm öğrencileri ve onları yetiştiren öğretmenleri Nilgün Onat ile İlhan Uğur Yazar'ı, ayrıca Haliç Üniversitesini gönülden kutluyorum.
 
Yolunuz açık olsun çocuklar.
 
Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Türk Müziği bülümü hakkında:
 
Türk Musikisi bölümü, gençlerin Türk Sanat Müziğini, Türk Halk Müziğini ve Batı Müziğini derin bir sanat ve ilim olarak her yönü ile öğrenmelerini sağlamak, gerek teorisyen olarak gerek saz ve ses icrasında düzeyli ve çağdaş sentezi yakalayabilecek bilinçli sanatçılar yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bölüm mezunları, Kültür Bakanlığına bağlı koroların, TRT Radyo ve Televizyon kurumlarının açtığı sınavlara girme hakkı kazanarak ses veya saz sanatçılığı görevinde bulunabilirler. Özel radyo-tv kuruluşlarında yapımcılık, tonmaisterlik gibi müzik ile ilgili alanlarda çalışabilirler. Çeşitli müzik dernekleri ve korolarda şeflik yapabilirler. Solist olarak ya da topluluklar oluşturarak çeşitli kurumlarda müzik etkinlikleri sürdürebilirler.
 
İsmail Hakkı Aksu
 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..