Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Halkla ilişkiler nedir?

Halkla ilişkiler nedir?
 

Halkla İlişkilerin basit bir tanımını yapmak gerekirse, halkla ilişkiler bir tanıma ve tanıtma faaliyetidir. Bunu yazarken üzülüyorum aslında çünkü çoğu insan ve firma daha halkla ilişkilerin ne işe yaradığını bile bilmiyor. Bu noktada biraz da biz halkla ilişkilercilerin suçu yok mu? Biz daha henüz kendimizi tanıtmadan insanlara bilgi vermeden başkalarını nasıl tanıyıp tanıtacağız?

Bu bölümü kazandığımdan bu yana üniversite dışında yapılan diyaloglar hep şu şekilde olmuştur;
-Ooo kazandın mı üniversiteyi yavrum? Hangisi?
-Halkla ilişkiler
-Halkla İlişkilerrr!! Hıııı ne oluyosun onu bitirincee?
-?

Bir başka yaklaşım;
-Halkla zaten ilişki kurarsın evladım; onun okuluna ne gerek vardı keşke bir öğretmen falan olsaydın. (ve ardından gereksiz bir kahkaha!)

Bir başkası daha bilmiş ve iyimserr!!
-Sekreter gibi bişey olsa gerekk!! İnşallahh iyi maaş alıp güzel bir yerlere gelirsin kuzum...

Bunlar gibi, insanlara kızamadığım ama bizim için üzüldüğüm daha bir sürü ifade...

Halkla ilişkiler insanlarla iletişim kurmak halkla iç içe olmak değildir sadece. Halkla ilişkiler konunun uzmanlarıyla yapılması gereken bir yönetim bilimidir. En önemlisi de yerinde yapılması gerekmektedir. Halkla ilişkilerci halkla iyi ilişki kuracak, iyi konuşacak, iyi giyinecek, titiz davranacak, iyi hizmet yapacak, aynı zamanda iyi bir garson, iyi bir host / hostes yani bilumum her şeyi yapabilecek bir çalışan deildir.

Halkla İlişkilerciler Marka Yönetimi, Medya Planlaması, Pazar Araştırması, Reklam Kampanyaları, gibi kavramlarla ilgilenen çalışanlardır. Ne yazık ki ne insalar ne de işverenler bunların henüz farkında değiller; umarım çok geç olmadan farkına varabilirler... Çünkü halkla ilişkilercilerin mesleki eğitimlerinin neye yaradığını, kuruma ne gibi fayda sağladığını bilmedikleri için bu meslekten ve de mesleki eğitim alanlardan fayda sağlayamıyorlar. Ne yazık ki bu da kurumlarımıza, kuruluşlarımıza ve ülkemize büyük bir gerileme ve zarar getiriyor...

 
Toplam blog
: 5
: 5922
Kayıt tarihi
: 04.08.07
 
 

1986 Adana / Seyhan doğumluyum. Ahmet Kurttepeli Lisesi'ni ve sonrasında Selçuk Üniversitesi Halkla ..