Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

06 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

Halter Şampiyonası

Halter Şampiyonası
 

NURCAN TAYLAN


NURCAN TAYLAN REKORLA ALTIN'I KAPTI!

Belarus'un başkenti Minsk'de dün başlayan Avrupa Halter Şampiyonası'nda podyuma çıkan olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu Nurcan Taylan, adeta kendi ile yarışarak koparmanın ardından silkmede kaldırdığı 118 kilo ile Avrupa rekoru kırarak altın madalyaya ulaştı.

Nurcan, Koparma ve silkmenin ardından toplamda kaldırdığı 208 kilo ile de altın madalyaya ulaşırken, şampiyonayı 3 altın madalya ile Avrupa şampiyonu olarak tamamladı.

Nurcan Taylan, koparmada kaldırdığı 90 kilonun ardından silkme de ilk hakkında 108 kiloyu kaldırarak Avrupa şampiyonluğunu garantiledi. İkinci hakkında rekor denemesine gelen Nurcan, 117 kilo olan rekoru kaldırdığı 118 kilo ile kırarken salonda bulunan Türk seyircilere büyük mutluluk yaşattı. Son hakkına çıkmayan Nurcan Taylan toplamda da 208 kilo ile birinciliği kimseye kaptırmadı.

Aynı kiloda yarışan Şaziye Okur, koparmada 78 kilo ile kazandığı dördüncülüğün ardından silkmede büyük başarıya imza attı. Şaziye, ilk hakkında 90, ikinci hakkında 94 ve son hakkında ise 95 kiloyu kaldırarak bronz madalya kazandı. Şaziye toplamda kaldırdığı 173 kilo ile Avrupa üçüncüsü oldu.

Silkmede Nurcan Taylan’ın ardından ikinciliği 96 kiloyla Polonyalı Kaprinska Marzena aldı. Toplamda ise Nurcan Taylan 208 kilo ile birinci, Polonyalı Kaprinska Marzena 179 kilo ile ikinci, Şaziye Okur ise 173 kiloyla üçüncü oldu.


 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..