Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Hamamda internet sefası!

Hamamda internet sefası!
 

Bir düşünün!

Dünya kadar yetiştirmeniz gereken işiniz var. Bu işlerin hepsi de üstelik bilgisayarla, hatta internetle yapmanız gereken işler. Ama çok yorgunsunuz. Artık kaba tabirle, işlerden şişmiş durumdasınız. Saatlerce bilgisayara bakıyorsunuz, internette geziniyorsunuz ama yapacağınız işte hiç ilerleme kat edemiyorsunuz. Ne rahatlatır sizi? Kültürünüze göre değişir ama güzel bir hamam sefası çok işinize yarayacaktır. Ama hamama giderseniz işleriniz inanılmaz aksayacaktır, yarım kalacaktır. Ya da en azından ön yargılarımız bize bunun böyle olacağını söylemektedir.

Ama Türkiye’nin girişimci ruha sahip bir vatandaşı bu ön yargıları çoktan yıktı, yerle bir etti. Ankara’nın Hamamönü semtindeki Talatpaşa Bulvarı’nda yer alan Karacabey Hamamı işletmecisi hem hamam sefası yapmak isteyen hem de internetten vazgeçemeyenler için bir çözüm üretti.

Tarihi Hamam’da İnternet Keyfi

Ankara’nın tarihi hamamlarından, 1440 yılında inşa edilen, o günden bugüne belki de yüz binlerce insanın kirinden, pisinden arınmasına yardımcı olan Karacabey hamamı bugünkü işletmecisi sayesinde kendisine bir misyon daha edindi.

Osmanlı Padişahı İkinci Murat’ın Kadı Askeri Celalettin Karacabey İbn-i Abdullah tarafından yaptırılan, bulunduğu semte de adını veren hamam, aynı zamanda restorasyonunu da yaptıran Aydın İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi tarafından işletiliyor.

Hamamlara her geçen gün azalan talebi arttırmak için olsa gerek, müşterilerine böyle bir imkân tanıyan işletmeciler sayesinde müşteriler sarındıkları peştamallar içinde internetten dünyayı takip edebiliyorlar.

Daha önce müşterilerine Süper Lig maçlarını izleme imkânı da sağlayan hamam yönetimi, sağladıkları internet hizmeti ile hamamcılık tarihine herhalde çoktan adlarını yazdırdılar. Eğer canınız hamamda internet keyfi yapmak isterse, Ankara’daki Karacabey Hamamı bunun için belki de tek ideal mekân.

 
Toplam blog
: 12
: 1122
Kayıt tarihi
: 19.09.06
 
 

1976 doğumluyum. Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum. Gazeteciyim. Aklıma, dilime gelipte kimseyle payl..